Πώς και πόσο αντιμετωπίζεται η προστατίτιδα;

Η προστατίτιδα θεωρείται σοβαρή ασθένεια φλεγμονώδους προέλευσης. Επηρεάζει αρνητικά τη στυτική λειτουργία και την εργασία του ουροποιητικού συστήματος. Η εμφάνιση της νόσου προκαλείται από υποθερμία των γεννητικών οργάνων, έλλειψη σεξουαλικής ζωής ή μόλυνση. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να πει ακριβώς πόση προστατίτιδα θα αντιμετωπιστεί. Η ταχύτητα της ανάρρωσης εξαρτάται από τη μέθοδο θεραπείας, τις ταυτόχρονες ασθένειες, τον βαθμό παραμέλησης και τη μορφή της προστατίτιδας. Με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η φλεγμονώδης διαδικασία εξαφανίζεται ταχύτερα από ό, τι με τη μονοθεραπεία.

Διάρκεια της θεραπείας της προστατίτιδας

Είναι αδύνατο να υπολογιστεί η ακριβής διάρκεια της θεραπείας με προστατίτιδα. Σε κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετικό. Η θεραπεία στοχεύει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων και στην αποκατάσταση της συναισθηματικής κατάστασης του άνδρα. Η βάση της θεραπείας είναι η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η διάρκεια χρήσης τους κυμαίνεται μεταξύ 4 και 12 εβδομάδων. Το θεραπευτικό σχήμα επιλέγεται από το γιατρό. Επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας που γίνεται για τη διάγνωση.

Τα ακόλουθα φάρμακα συνταγογραφούνται επίσης:

 • αναλγητικά;
 • ανοσορυθμιστές;
 • αντιιικά φάρμακα;
 • σύμπλοκα βιταμινών.

Η χρόνια προστατίτιδα είναι πιο δύσκολο να θεραπευτεί. Επομένως, η θεραπεία διαρκεί πολύ περισσότερο.

Εάν δεν υπάρχει θετική τάση μετά από 3 μήνες λήψης αντιβιοτικών, θα εκτελεστεί εγχείρηση. Η διαδικασία ανάκτησης θα διαρκέσει άλλους 1-2 μήνες.

Αιτίες και συμπτώματα της προστατίτιδας στους άνδρες

Η θεραπεία της οξείας προστατίτιδας εξαρτάται από το πόσο ενημερωμένη είναι η επίσκεψη του γιατρού. Όσο νωρίτερα ανακαλυφθεί η ασθένεια, τόσο λιγότερη προσπάθεια θα χρειαστεί για να την ξεφορτωθεί.

Η φυσιοθεραπεία και η διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση και τη βελτίωση της φαρμακευτικής θεραπείας.

Η διάρκεια της λήψης αντιβιοτικών είναι 14-20 ημέρες. Αυτή τη φορά είναι αρκετή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι:

 • ομαλοποίηση της λειτουργίας των ούρων
 • Εξάλειψη του πόνου και της πίεσης στο περίνεο;
 • αποκατάσταση στύσης;
 • Βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος;
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μικροκλύστες και ένα μασάζ του προστάτη.

Πώς μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης;

Η ταχύτητα της ανάρρωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες του άνδρα εκτός της ιατρικής μονάδας. Με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών, μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της κύριας θεραπείας.

Για το σκοπό αυτό ισχύουν τα ακόλουθα:

 • δίαιτα;
 • ιατρική γυμναστική;
 • ζεστά μπάνια
 • λαϊκές θεραπείες.

Η συμμόρφωση με τις συστάσεις του γιατρού δεν έχει μικρή σημασία για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Ένας άντρας πρέπει να φύγει χωρίς σεξ για λίγο. Είναι σημαντικό να αποφύγετε υποθερμία και αγχωτικές καταστάσεις. Συνιστάται επίσης να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Διατροφή

Η προσκόλληση σε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρότυπο ενισχύει το σώμα, το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη. Συνιστάται να σταματήσετε να τρώτε λιπαρά τρόφιμα.

Προωθεί το σχηματισμό αθηροσκληρωτικών πλακών που επιβραδύνουν την κυκλοφορία του αίματος στη λεκάνη. Η προσθήκη μαϊντανού, καρυδιών, αγγουριού και άνηθου στη διατροφή ενισχύει το έργο του προστάτη.

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μειώνει την αποτελεσματικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας και αναστέλλει τη λειτουργία του προστάτη.

Θεραπευτική γυμναστική

Η διάρκεια της προστατίτιδας εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση του άνδρα. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής παρεμβαίνει στη διαδικασία παροχής αίματος στα γεννητικά όργανα. Η θεραπευτική γυμναστική θα βοηθήσει στην ομαλοποίησή τους, η οποία θα διατηρήσει τον προστάτη σε κανονική κατάσταση.

Τα φορτία αυξάνονται σταδιακά καθώς ενισχύεται το σώμα. Συνιστάται να κάνετε τις ασκήσεις υπό την επίβλεψη ειδικού.

Οι αντενδείξεις είναι:

 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • μετεγχειρητική περίοδος;
 • χρόνιες παθήσεις των εσωτερικών οργάνων στο οξύ στάδιο.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται χωρίς να τραυματίζετε. Η μετάβαση μεταξύ τους πρέπει να είναι ομαλή. Είναι απαραίτητο να ζεσταθείτε πριν από την άσκηση. Θα αποφύγει τραυματισμούς.

Κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης, συνιστάται η σύσπαση και η χαλάρωση των μυών του πρωκτού. Αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών ασκήσεων.

Ζεστά λουτρά

Ένα ζεστό λουτρό εξασφαλίζει τη ροή του αίματος στα πυελικά όργανα. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οδυνηρές αισθήσεις.

Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • θερμοκρασία νερού - όχι περισσότερο από 40 ° C;
 • χρόνος μπάνιου - όχι περισσότερο από 20 λεπτά.
 • Πριν χρησιμοποιήσετε ζεστά μπάνια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο.

Είναι χρήσιμο για το ανδρικό σώμα να προσθέτει μαγειρικά βότανα στο μπάνιο. Βοηθούν στην ομαλοποίηση του ουροποιητικού συστήματος και έχουν χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω συνταγές είναι πιο αποτελεσματικές:

 1. 70 γραμμάρια λεβάντας πρέπει να χύνονται με 5 λίτρα ζεστού νερού. Το μέσο είναι έτοιμο εντός 15 λεπτών, μετά το οποίο προστίθεται στο μπάνιοΤο σύνολο της θεραπείας περιλαμβάνει 10 διαδικασίες.
 2. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τις βελόνες του πεύκου και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά. Μετά το κοσκίνισμα, ο ζωμός προστίθεται στο λουτρό. Μπορεί να παρατηρηθεί κοκκίνισμα του δέρματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό δείχνει βελτιωμένη ροή αίματος.
 3. 5 λίτρα ζεστού νερού απαιτούν 70 γραμμάρια ξηρού yarrow. Ο παράγοντας εγχύεται για 10 λεπτά. Το λουτρό με την προσθήκη μιας μπύρας δεν διαρκεί περισσότερο από 8 λεπτά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15 διαδικασίες.

Λαϊκές θεραπείες

Οι παραδοσιακές θεραπείες χρησιμεύουν ως πρόσθετη θεραπεία. Χωρίς τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, δεν θα έχουν την επιθυμητή επίδραση στην ασθένεια.

Οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες είναι:

 1. 2 δισκία μούμιας πρέπει να αραιώνονται με τρεχούμενο νερό μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Το προκύπτον προϊόν λαμβάνεται πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα.
 2. 500 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας πρέπει να τεμαχιστούν καλά με ένα μπλέντερ και στη συνέχεια να αναμειχθούν με 200 ml μέλι μέλισσας. Μικρές μπάλες τυλίγονται από την προκύπτουσα μάζα. Συνιστάται να τα διατηρείτε στο ψυγείο. Το φάρμακο λαμβάνεται 1 κομμάτι πριν από τα γεύματα.
 3. Η πίσσα σημύδας πρέπει να θερμαίνεται και να συνδυάζεται με 3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Βάμματα πρόπολης. Με μια πιπέτα, η φαρμακευτική αλοιφή εγχύεται στο ορθικό άνοιγμα πριν πάτε για ύπνο κάθε μέρα. Η ποσότητα της προστατίτιδας αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο στους άνδρες εξαρτάται από τη σοβαρότητά της. Κατά μέσο όρο, αυτό διαρκεί 1-2 μήνες.
 4. Ρίξτε 300 ml ζεστού νερού σε ένα φυτικό μείγμα αρκεύθου, πράσινου χειμώνα, celandine, bearberry και plantain. Μετά από αυτό, η έγχυση τίθεται σε ετοιμότητα σε υδατόλουτρο για 15 λεπτά.
 5. Με οξεία προστατίτιδα, πρέπει να τρώτε μια πρέζα θρυμματισμένου σκουληκιού με ζεστό νερό. Το διάστημα μεταξύ των δόσεων είναι 2 ώρες.
 6. Ο αποξηραμένος και ψιλοκομμένος φλοιός ασπένης σε όγκο 100 γραμμάρια πρέπει να χυθεί με 1 λίτρο ζεστού νερού. Το φάρμακο βράζεται σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Πρέπει να το κρυώσετε 1 φορά την ημέρα μισή ώρα πριν από τα γεύματα.
 7. Τα φύλλα Kalanchoe τεμαχίζονται καλά με ένα μπλέντερ. Ένα ποτήρι του μείγματος θα χρειαστεί 100 ml βότκας ή καθαρής αλκοόλης. Ο αντιπρόσωπος θα είναι διαθέσιμος εντός 5 ημερών. Πρέπει να πάρετε το βάμμα για 1 κουταλάκι του γλυκού. ανά μέρα.

Τι θα συμβεί εάν η φλεγμονή παραμείνει χωρίς θεραπεία;

Μερικοί άνδρες που έχουν μάθει πόσο καιρό χρειάζεται για τη θεραπεία της προστατίτιδας αφήνουν το πρόβλημα από μόνο του. Στην παραμελημένη μορφή της, η προστατίτιδα αλλάζει από οξεία σε χρόνια μορφή. Η διάρκεια της θεραπείας αυξάνεται σε αυτήν την περίπτωση. Μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Η μακροχρόνια πορεία μη μολυσματικής προστατίτιδας έχει ως αποτέλεσμα τις ακόλουθες επιπλοκές:

 • διαταραχή των ούρων;
 • Προβλήματα με την εκσπερμάτωση, έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.
 • μειωμένη ποιότητα σπέρματος.
 • νευρικές διαταραχές;
 • σκλήρυνση του προστάτη.
πώς και πώς να θεραπεύσει την προστατίτιδα στους άνδρες

Η μολυσματική μορφή προστατίτιδας είναι μια επικίνδυνη εξάπλωση της λοίμωξης σε άλλα όργανα της λεκάνης. Ως αποτέλεσμα, διαταράσσεται η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, η στύση εξαφανίζεται εντελώς. Αυξάνεται ο κίνδυνος κυστίτιδας, αποστήματος, φυσαλίδας ή υπογονιμότητας.

Η πιο επικίνδυνη επιπλοκή είναι ένα απόστημα. Οδηγεί σε λοιμώξεις των νεφρών και απόφραξη των ούρων.

Εάν η προστατίτιδα εξελίσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχηματίζονται ουλές στην περιοχή του προστάτη, οι οποίες μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με τη βοήθεια μιας επέμβασης.

Εάν η προστατίτιδα συνοδεύεται από αδένωμα ή καρκίνο, μειώνεται η πιθανότητα ευνοϊκού αποτελέσματος. Απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγούμε από την ασθένεια.

Η διάρκεια της προστατίτιδας εξαρτάται από ένα συνδυασμό διαφορετικών παραγόντων. Κατά μέσο όρο, αυτή η διαδικασία διαρκεί 1-3 μήνες. Στην περίπτωση των ταυτόχρονων ασθενειών, η περίοδος είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να επιταχυνθεί η ανάρρωση και να αποφευχθεί η ανάπτυξη επιπλοκών.

20.11.2020