Μπορεί η χρόνια προστατίτιδα να θεραπευτεί μόνιμα;

Ένας άνδρας έχει χρόνια προστατίτιδα

Εάν ένα άτομο έχει διαγνωστεί με προστατίτιδα, θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τη θεραπεία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η φλεγμονή του προστάτη δεν είναι ασυνήθιστη. Περισσότερο από το 50% των ανδρών το βιώνουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η πρόγνωση της νόσου εξαρτάται από το πώς ξεκίνησε η έγκαιρη θεραπεία. Εάν δεν απομακρυνθεί στο οξύ στάδιο, εμφανίζεται χρόνια προστατίτιδα. Το αν μπορεί να θεραπευτεί είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Περιγραφή και συμπτώματα

Το σώμα ενός άνδρα έχει προστάτη, με άλλα λόγια τον προστάτη. Είναι υπεύθυνη για τη σύνθεση των ανδρικών σεξουαλικών ορμονών. Ο αδένας χαρακτηρίζεται από έναν εντυπωσιακό αριθμό αγωγών που μπορούν να εισέλθουν βακτήρια και ιοί και να προκαλέσουν μόλυνση. Η φλεγμονή εξαπλώνεται σε μαλακούς ιστούς, αναγκάζοντας το όργανο να διευρυνθεί και ασκώντας πίεση στην πυελική περιοχή. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται προστατίτιδα.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι ατομικά και εξαρτώνται από την παραμέληση της νόσου και του υποείδους της. Όταν η ασθένεια γίνεται χρόνια, υπάρχει πόνος και δυσφορία στην κάτω κοιλιακή χώρα. Τα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν αυθόρμητα και μερικές φορές διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος εξαπλώνεται στην κάτω πλάτη και στη βουβωνική χώρα. Προκύπτουν πραγματικά προβλήματα δυσλειτουργίας και στύσης. Η ούρηση επιβραδύνεται, αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από πόνο.

Βασικά συμπτώματα:

 • εκδήλωση κυστίτιδας, συχνή ούρηση.
 • πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα, κάτω πλάτη και όσχεο;
 • σεξουαλική δυσλειτουργία;
 • δυσμενή αλλαγή στην ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος.

Προκειμένου να κατανοηθεί εάν μπορεί να θεραπευτεί η χρόνια προστατίτιδα, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη εξέταση.

Ένας καθιστικός τρόπος ζωής είναι η αιτία της προστατίτιδας

Λόγοι εμφάνισης

Η προστατίτιδα μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για λοίμωξη ή στασιμότητα. Όλα αυτά επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργία του προστάτη, γι 'αυτό αυξάνεται σε μέγεθος και γίνεται φλεγμονή. Όταν εμφανίζεται μια παθολογία, ένας άνθρωπος βιώνει πόνο και δυσφορία, όπως μια κυστίτιδα. Ακολουθεί επίσης η ανικανότητα. Μολυσματικοί παράγοντες που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα: βακτήρια, ιοί, μύκητες.

Πολλοί ασθενείς που δεν θεραπεύουν την οξεία μορφή της νόσου εγκαίρως πρέπει να σκεφτούν εάν μπορεί να αντιμετωπιστεί η χρόνια προστατίτιδα. Οι θεραπεύσιμες φόρμες είναι αυτές που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Αλλά οι χρόνιες παθολογίες έχουν την ευκαιρία να θεραπευτούν. Οι κύριες αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιας προστατίτιδας περιλαμβάνουν επίσης έναν καθιστικό τρόπο ζωής και τραυματική βλάβη στον προστάτη.

Μπορείτε επίσης να επισημάνετε:

 • διάχυτη σεξουαλική ζωή;
 • διακοπή της κυκλοφορίας.
 • συχνό πόσιμο και κάπνισμα.
 • κόπωση
 • Μείωση της άμυνας του σώματος.

Εάν είναι δυνατή η θεραπεία της προστατίτιδας ή όχι, καθίσταται σαφές μετά την πρώτη πορεία θεραπείας με αντιβιοτικά και ανάλυση της καλλιέργειας για τη μικροχλωρίδα.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι σύμπτωμα προστατίτιδας

Προτάσεις θεραπείας

Τα συμπτώματα της προστατίτιδας γίνονται συχνά αισθητά μετά από 35 χρόνια. Οι άνδρες σε μια τέτοια κατάσταση συχνά βιώνουν πόνο και δυσφορία και αποδίδουν δυσμενή συμπτώματα σε τραυματισμούς, κακή ποιότητα τροφίμων και εντερικά προβλήματα. Ωστόσο, δεν σκέφτονται το γεγονός ότι μπορεί να έχουν χρόνια προστατίτιδα. Η έγκαιρη παραπομπή σε ειδικούς θα σας επιτρέψει να το ξεφορτωθείτε για πάντα. Αυτή η πιθανότητα είναι 90%. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δείτε έναν ουρολόγο. Η χρόνια μορφή της νόσου πρέπει να αντιμετωπιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο ασθενής θα χρειαστεί την πιο υπεύθυνη επιχειρηματική προσέγγιση.

Για να καταλάβουμε εάν η προστατίτιδα μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, οι άνδρες συχνά δεν ακούνε γιατρό, αλλά μάλλον γνωστούς που προτείνουν αμφίβολες μεθόδους. Η ασθένεια δεν είναι πάντα βακτηριακή στη φύση.

Εάν προκλήθηκε από παθογόνο μικροχλωρίδα, τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται θεραπευτικά. Εάν η ασθένεια προκλήθηκε από στασιμότητα, τότε χρησιμοποιείται η κατάλληλη ομάδα φαρμάκων.Άνθρωπος στο διορισμό του ουρολόγουΗ φλεγμονή απαιτεί το διορισμό φυσικής θεραπείας και διαρθρωτικού μασάζ. Το τελευταίο πραγματοποιείται από ειδικό και διορίζεται σε μαθήματα 10-15 συνεδριών.

Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως αποτελεσματικό συμπλήρωμα. Υπάρχουν3 βασικά βήματα για την αντιμετώπιση της νόσου:

 • Μεταβείτε στον ουρολόγο ή τον ανδρολόγο.
 • Κάντε μια λεπτομερή εξέταση για να πάρετε μια ιδέα για την κατάσταση του ασθενούς.
 • Λάβετε εξατομικευμένη θεραπεία βάσει διαφορετικών τύπων διαδικασιών και φαρμάκων και μεταφέρετέ την μέχρι το τέλος.

Κανένας ειδικός δεν μπορεί να καθορίσει στο πρώτο ραντεβού αν ο προστάτης μπορεί να επουλωθεί πλήρως. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε το στάδιο της νόσου.

Τα αντιβακτηριακά, ορμονικά φάρμακα και τα μέσα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος χρησιμοποιούνται κυρίως για να απαλλαγούν από τη φλεγμονή του προστάτη. Οι διαδικασίες φυσικοθεραπείας έχουν επίσης λειτουργήσει καλά. Υπό την προϋπόθεση ότι η θεραπεία ξεκίνησε στα αρχικά στάδια της νόσου, είναι δυνατόν να επαναφέρετε τον αδένα στην κανονική του κατάσταση.

Πριν ορίσετε κάποια συγκεκριμένη θεραπευτική επιλογή, θα πρέπει να μάθετε ποιος παράγοντας προκάλεσε τη φλεγμονή. Οι θεραπείες στο σπίτι επιτρέπονται ως πρόσθετη μέθοδος ελέγχου ασθενειών και πρόληψης της υποτροπής. Πριν από τη λήψη αντιβιοτικών, πρέπει να πραγματοποιηθεί δοκιμή ευαισθησίας για τα δραστικά συστατικά.

Με προστατίτιδα, χρησιμοποιούνται διάφορα αντιβακτηριακά φάρμακα, αλλά απαιτείται ταυτόχρονη βακτηριολογική καλλιέργεια του αδένα. Διεξάγεται τακτικά για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της πορείας της θεραπείας. Δεν υπάρχει ανάγκη θανάτωσης της μικροχλωρίδας εάν η χρόνια προστατίτιδα προκλήθηκε από απόφραξη των πυελικών οργάνων. Εδώ είναι επίσης κατάλληλες εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας.

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας

Χρήση φαρμάκων

Τα αντισπασμωδικά συνταγογραφούνται για να μειώσουν το πρήξιμο και τον πόνο. Επιπλέον, στους ασθενείς συνταγογραφείται φάρμακο για να δώσουν στους τοίχους του αδένα απαλότητα και ελαστικότητα. Αυτό συμβάλλει στην ταχεία ανάκαμψη του οργάνου. Τα παυσίπονα χρησιμοποιούνται για τον οξύ πόνο. Ο αποκλεισμός είναι πολύ αποτελεσματικός. Σε ορισμένες περιπτώσεις, με τη βοήθειά του, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τον πόνο για έως και έξι μήνες.

Τα ορθικά υπόθετα είναι ένα κοινό σκεύασμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της προστατίτιδας. Τέτοια κεριά αποθηκεύονται εύκολα και είναι πολύ αποτελεσματικά. Τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται όχι μόνο σε μορφή χαπιού, αλλά και σε ενέσιμη μορφή. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταστρέφουν την παθογόνο χλωρίδα.

Οι κύριες ομάδες αυτών των φαρμάκων είναι:

 • πενικιλίνες;
 • φθοροκινολόνες;
 • κεφαλοσπορίνες;
 • μακρολίδες;
 • τετρακυκλίνες.

Τα μικροκλίστες είναι ευρέως διαδεδομένα. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιείται ένα φαρμακευτικό διάλυμα, το οποίο εγχέεται απευθείας στο ορθό. Φτάνει στον προστάτη και έχει ευεργετική επίδραση σε αυτόν.

Διαρθρωτικό μασάζ

Διαρθρωτικό μασάζ και φυσιοθεραπεία

Αυτός ο τύπος μασάζ φαίνεται να είναι αποτελεσματικός στις χρόνιες βλάβες του προστάτη. Συνήθως γίνεται προληπτικά μία φορά το μήνα. Μετά από 30 χρόνια, τέτοιος χειρισμός συνιστάται σε όλους τους άντρες, καθώς θα διατηρήσει μια πλήρη οικεία ζωή.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας, αλλά χρειάζεστε ορισμένες δεξιότητες. Είναι καλύτερα να το αναθέσετε σε έναν ειδικό που εργάζεται στην κλινική. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ειδικό εξοπλισμό για την εκτέλεση της διαδικασίας στο σπίτι, έτσι ώστε οποιοσδήποτε άντρας να μπορεί να το κάνει ο ίδιος. Μην κάνετε μασάζ σε πόνο.

Οι χειρισμοί φυσιοθεραπείας αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στη σύνθετη θεραπεία. Σήμερα χρησιμοποιείται η διαθερμία, στην οποία η θέρμανση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ρεύμα υψηλής συχνότητας ή μικροκύματα. Ο χειρισμός στοχεύει στην απαλλαγή από σπασμούς και φλεγμονή. Μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος είναι η darsonvalization. Η μέθοδος βασίζεται στη χρήση ρευμάτων υψηλής συχνότητας. Απελευθερώνουν ένταση στον ιστό, εξαλείφουν τις βλάβες, ομαλοποιούν τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος. Η διαδικασία ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική με συμφορητική προστατίτιδα.

Ο υπέρηχος χρησιμοποιείται για τη θέρμανση της πληγείσας περιοχής. Έχει αντιβακτηριακή δράση και καταπολεμά τα μικρόβια. Η ηλεκτροφόρηση χρησιμοποιείται για τη μεταφορά συστατικών φαρμάκων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

λαϊκές θεραπείες

Ginseng - μια λαϊκή θεραπεία για την προστατίτιδα

Διάφορα λουτρά, αφέψημα και εγχύσεις φυτών έχουν ευεργετική επίδραση στον προστάτη. Μετά τη χρήση αντιβιοτικών, αυτό δεν είναι περιττό, καθώς το σώμα χρειάζεται ξεκούραση. Οι λαϊκές συνταγές χρησιμοποιούνται πάντα σε συνδυασμό με φάρμακα.

Υπάρχουν πολλές δοκιμασμένες συνταγές στο σπίτι:

 1. Ο φλοιός Aspen συγκομίζεται κατά προτίμηση την άνοιξη, όταν έχει πάχος έως 5 mm, στεγνώνει και χύνεται με βότκα. Αφήστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για 2 εβδομάδες. Μετά την καθορισμένη περίοδο, το φάρμακο διηθείται και πίνεται τρεις φορές την ημέρα. Ωστόσο, πρέπει να πάρετε μόνο μερικές σταγόνες ενός τέτοιου προϊόντος και να το βάλετε σε απλό νερό (μισό ποτήρι). Το μάθημα διαρκεί 2 μήνες.
 2. Συλλέγεται ένα φυτικό μείγμα που περιέχει χαμομήλι, ρίζα γλυκόριζας, μαϊντανό και μάραθο. Αρκεί να πάρει 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. κάθε συστατικό και ανακατεύουμε. Ένα κουτάλι της τελικής σύνθεσης χύνεται σε 1 λίτρο βραστό νερό. Το προϊόν είναι έτοιμο σε 30 λεπτά. Πίνετε 4 ποτήρια το πρωί και πριν από το κρεβάτι.
 3. Ψιλοκόψτε τη ρίζα μαϊντανού. Ρίξτε ένα τέταρτο λίτρο βραστό νερό για 4 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. πρώτη ύλη. Αφήστε το να μείνει όλη τη νύχτα, στη συνέχεια φιλτράρετε και πιείτε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. μετά το φαγητό.
 4. Το Ginseng έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Εξαλείφει τα παθογόνα, ανακουφίζει από τη φλεγμονή. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε έτοιμο βάμμα για αλκοόλ ή τσάι με βάση το ginseng.
 5. Ο χυμός αλόης χρησιμοποιείται για να απαλλαγεί από το οίδημα. Είναι ένα φυσικό αναλγητικό και φάρμακο που βελτιώνει επίσης τη μικροκυκλοφορία ιστών. Πάρτε 500 g αλόης, 500 ml μέλι και την ίδια ποσότητα κρασιού. Τα φύλλα συνθλίβονται, τα συστατικά αναμιγνύονται και τοποθετούνται σε γυάλινο δοχείο. Αφήστε το στο ψυγείο για 7 ημέρες και μετά διηθήστε. Η πρώτη εβδομάδα λαμβάνεται 3 φορές την ημέρα για 1 κουταλιά της σούπας και μετά - 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
 6. Ο χυμός σπαραγγιού χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας. Ο συνολικός όγκος που απαιτείται όλη την ημέρα είναι 600 ml.
 7. Η πρόπολη μοιάζει με την κόλλα και έχει αντιβακτηριακή και απολυμαντική δράση, συστέλλει τις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία στην περιοχή της φλεγμονής. Για να φτιάξετε ένα θεραπευτικό φίλτρο, τρίψτε 10 g πρόπολης, ανακατέψτε αλκοόλ και μέλι, θερμαίνετε σε ατμόλουτρο. Αποθηκεύστε σε σκοτεινό δωμάτιο.
Υγιεινή διατροφή για προστατίτιδα

Διατροφή και άσκηση

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι απαραίτητες. Αφορούν τόσο τις διατροφικές συνήθειες όσο και την άσκηση. Με φλεγμονή του προστάτη, δεν μπορείτε να φάτε λιπαρά και γλυκά τρόφιμα, τουρσιά και μαρινάδες, καπνιστό κρέας, δυνατό τσάι και καφέΑπαγορεύονται τα κέικ, οι πίτες και τα ημιτελή προϊόντα. Η υγιεινή διατροφή βασίζεται στη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση, θαλασσινά, φρούτα και μούρα, λαχανικά και βότανα. Αν θέλετε κάτι γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μελιού στα γεύματα και τα ποτά σας.

Θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες - χρησιμοποιώντας αλκοολούχα ποτά και καπνίζοντας καπνό. Η παραμονή ενεργή είναι σημαντική για την καταπολέμηση μιας ασθένειας. Για την καταπολέμηση της στασιμότητας του αίματος στα πυελικά όργανα, συνιστάται το τρέξιμο και το κολύμπι. Υπάρχει ένα ειδικό σύνολο ασκήσεων που περιλαμβάνουν καταλήψεις. Η σκλήρυνση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά ρίχνοντας κρύο νερό πάνω του. Χάρη σε αυτό, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.

κριτικές ασθενών

 1. Όταν πήρα προστατίτιδα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβη σε μένα. Όλα ξεκίνησαν με συχνά ταξίδια στην τουαλέτα και στη συνέχεια η ούρηση έγινε οδυνηρή. Νόμιζα ότι είχε προσβληθεί από STD.

  Θεραπεύτηκα από τρεις γιατρούς, αλλά τα συνταγογραφούμενα χάπια δεν το καθιστούσαν ευκολότερο. Κατά τύχη βρήκα έναν ειδικό στην περιφερειακή κλινική που με έβαλε στα πόδια μου. Αποδεικνύεται ότι η ασθένεια είναι απλή, αλλά η εμπειρία του γιατρού παίζει σημαντικό ρόλο.

 2. Εάν έχετε συμπτώματα προστατίτιδας, δεν μπορείτε να καθυστερήσετε μια επίσκεψη στον ουρολόγο. Δίστασα για πολύ καιρό και βρήκα διάφορες δικαιολογίες. Η οξεία προστατίτιδα έγινε μια χρόνια μορφή για μένα, γιατί φοβόμουν να εξεταστούν. Είναι πραγματικά πολύ απλοί. Ο κύριος ρόλος παίζει η βακτηριακή καλλιέργεια, η PCR για λανθάνουσες λοιμώξεις. Θα πρέπει επίσης να περάσετε μια βακτηριακή καλλιέργεια από ούρα και σπέρμα. Μερικοί γιατροί δεν παραπέμπουν καν ασθενείς σε αυτές τις εξετάσεις. Πρέπει να φύγουμε από αυτούς. Η θεραπεία εδώ μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά μπορείτε να ανακάμψετε για πάντα.

 3. Για την προστατίτιδα, μου προσφέρθηκε να αντιμετωπίζω ρεύματα υψηλής συχνότητας, αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν τα εμπιστεύτηκα. Επέμεινα να συνταγογραφηθεί κανονικό φάρμακο. Η εξέταση αποκάλυψε μικρές παθολογικές αλλαγές. Τώρα, μετά τη θεραπεία, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου συμπτώματα.