Η χρόνια προστατίτιδα: συμπτώματα, θεραπεία και tablets, τα συμπτώματα της οξείας

Ο αδένας του προστάτη είναι το πιο ευάλωτο όργανο στο σώμα του αρσενικού. Νόσο του προστάτη συναντήσεις κάθε τρίτη άνδρες ηλικίας από 20 χρόνια. Η υπερπλασία του προστάτη και του αδενώματος, που οδηγεί σε προβλήματα με τη στύση είναι συχνά το αποτέλεσμα της χρόνιας προστατίτιδας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ξέρεις τα χαρακτηριστικά σημάδια της χρόνιας προστατίτιδας και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

η χρόνια προστατίτιδα

Χρόνια προστατίτιδα — τι είναι;

Η χρόνια προστατίτιδα είναι μεγάλη ροή του προστάτη αδένα φλεγμονώδη διαδικασία. Ο όρος συνδυάζει διάφορες μορφές της νόσου, που εκδηλώνεται με παρόμοια κλινικά συμπτώματα.

Κατηγορίες χρόνιας προστατίτιδας:

 1. Λοιμώδης — προκαλούμενη από βακτήρια, μύκητες ή ιούς;
 2. Μη μεταδοτικών (στάσιμη) — αλλιώς γνωστή ως χρόνιο πυελικό σύνδρομο πόνου παρουσιάζεται με τα σημάδια της φλεγμονής με ή χωρίς τους *
 3. Ασυμπτωματική — ελλείψει των κλινικών εκδηλώσεων της φλεγμονής που ανιχνεύεται μόνο από την προσεκτική εξέταση του προστάτη.

Στο 95% των περιπτώσεων διαγιγνώσκονται μη λοιμώδη χρόνια προστατίτιδα. Στο σχέδιο αυτό, η ανάπτυξη της φλεγμονής από τα λιμνάζοντα φαινόμενα του προστάτη — το μυστικό του, ή την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες.

Τον κίνδυνο της νόσου αυξάνεται με την χρόνια προστατίτιδα στον άνθρωπο:

 • κορυφαίος ανώμαλη σεξουαλική ζωή, τακτικά άσκηση διακόπτεται σεξουαλική επαφή για την πρόληψη της εγκυμοσύνης της συντρόφου σας;
 • γραφείο εργαζομένων και των οδηγών (καθιστική εργασία προκαλεί η στασιμότητα του αίματος στην πύελο);
 • προτιμούν να φορούν στενά εσώρουχα;
 • κατάχρηση αλκοόλ και το Κάπνισμα.

Η χρόνια προστατίτιδα: σημάδια

Η χρόνια προστατίτιδα αναπτύσσεται σταδιακά, και για πολλά χρόνια μια αιτία ανησυχίας. Περιοδικά μπορεί ένας άνθρωπος να το γιορτάσουμε:

 1. Δυσφορία στην περιοχή του περινέου;
 2. Ελάχιστη ένταση του πόνου με ένα τυπικό ακτινοβολεί στο ιερό οστό, έντερο, γεννητικά όργανα;
 3. Κάποια συχνή ούρηση με την εμφάνιση του πόνου και ελαφρά ανώμαλη απαλλαγή από το κανάλι της ουρήθρας, μια αδύναμη ροή των ούρων;
 4. Πόνος της βαλάνου του πέους μετά την εκσπερμάτωση (εξαφανίζεται για 30 min.);
 5. Κάψιμο στην ουρήθρα, η εμφάνιση του πόνου κατά τη συνουσία.

Το στρες, την υποθερμία, την προηγούμενη λοίμωξη, που οδηγεί σε αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, και να τρώτε πικάντικα φαγητά, αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει έξαρση της χρόνιας προστατίτιδας. Η ένταση της νόσου αυξάνει και μοιάζει με οξεία φλεγμονή.

Με την ανάπτυξη της νόσου και την συμμετοχή της παθολογικής διαδικασίας των νεύρων αύξηση της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς.

Ωστόσο, η χρόνια προστατίτιδα μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε μια παραβίαση της δραστικότητας — αδύναμη στύση, χαμηλότερη αίσθηση κατά τη διάρκεια του οργασμού ή πλήρη απουσία της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

θεραπείες

Συχνά η νόσος οδηγεί στην ανάπτυξη των κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα, φλεγμονή των όρχεων, επιδεινώνοντας την πορεία της υποκείμενης παθολογίας. Επιπλέον, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο σχηματισμού λίθων του προστάτη, αδένωμα, ή την εμφάνιση ενός κακοήθους όγκου. Στη μακρά χρόνια προστατίτιδα αναπτύσσει την υπογονιμότητα.

Τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας, σύμφωνα με τις μορφές και τα στάδια

Η χρόνια προστατίτιδα τα συμπτώματα εξαρτώνται από τη μορφή με την ασθένεια και το στάδιο της νόσου (έξαρση ή ύφεση).

Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα

Σημάδια της χρόνιας προστατίτιδας, που προκαλούνται από παθογόνα μικροχλωρίδα, εμφανίζονται περιοδικά με διαφορετική ένταση. Κατά τη διάρκεια της οξείας φλεγμονής συμπτώματα ήταν πιο έντονη. Λοιμωδών, χρόνιων ρέει προστατίτιδα εκδηλώνεται:

 • Κοινά σημάδια της φλεγμονής στο σώμα — πυρετός, αδυναμία, ρίγη, πόνος στους μυς (συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της έξαρσης);
 • το σύνδρομο τοπική φλεγμονή, πόνος στην κοιλιακή χώρα, η οποία επιδεινώνεται από τη σεξουαλική επαφή, μετά την αφόδευση και ούρηση, η παρατεταμένη έλλειψη οικειότητας;
 • Διαταραχές του ουροποιογεννητικού συστήματος — διακοπτόμενη ούρηση, μειωμένη στυτική ικανότητα?
 • Οι εργαστηριακές ανωμαλίες ανίχνευση του προστάτη έκκριση και ούρων, για βακτήρια/μύκητες, τα σημάδια της φλεγμονής στο αίμα (λευκοκυττάρωση, αυξημένη ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) και τα ούρα (leukocyturia, και πρωτεΐνες).

Από φλεγμονή, τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας διαγραφούν. Καταγγελίες ασθενών δείχνουν πιο μειωμένη ούρηση, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και στυτική άλλες διαταραχές, προκαλώντας μια έντονη νευρικότητα.

Μη λοιμώδη χρόνιας προστατίτιδας: χρόνιο πυελικό σύνδρομο πόνου

Το ίδιο το όνομα κυρίαρχη σε αυτό το είδος της χρόνιας προστατίτιδας σύμπτωμα του πόνου. Λόγω της χαμηλής έντασης του πόνου, η χρόνια προστατίτιδα μη-μολυσματική φύση, συχνά αγνοούνται.

Με την πάροδο του χρόνου ο πόνος αυξάνεται ελαφρώς, και η κλινική εικόνα τα συμπτώματα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας που προκαλούνται από την εξέλιξη της στασιμότητας και της παρακμής τόνο μυών του πυελικού εδάφους και του ουροποιητικού σφιγκτήρα.

Συχνά η ασθένεια είναι τελείως ασυμπτωματική. Η διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας είναι η ανίχνευση των σημείων της φλεγμονής του προστάτη και υπερπλασία κατά τη διάρκεια διαγνωστικές μελέτες. Το δείγμα ούρων μπορεί να είναι περιοδικά που καταγράφονται leukocyturia.

Μέθοδοι θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας

Σε κάθε περίπτωση, η θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας απαιτεί την ατομική επιλογή των θεραπευτικών προγραμμάτων. Αυτό λαμβάνει υπόψη την αιτία της νόσου (λοίμωξη, η στασιμότητα των εκκρίσεων ή φλεβικό αίμα), η διάρκεια της ροής και την παρουσία επιβαρυντικών την παθολογία.

Φαρμακευτική θεραπεία:

προστατίτιδα
 • Αντιβιοτικά — θεραπεία με αντιβιοτικά ενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις σοβαρής φλεγμονής, η ταυτοποίηση του μικροβιακού παράγοντα στα ούρα ή προστατική έκκριση. Αντιβιοτική θεραπεία συνεχίζεται για 2-8 εβδομάδες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, τα συμπτώματα συχνά παραμένουν αμετάβλητα, αν και η λοιμώδης παράγοντας είναι εντελώς εξαλειφθεί.
 • Άλφα - αναστολείς που προδιαγράφεται για την υψηλή πίεση του αίματος, hypertonicity των μυών της κύστης. Η εφαρμογή τους δεν έχει καμία επίδραση στην παραβίαση της νεύρωσης των μυών και των παθήσεων του πυελικού εδάφους.
 • Συμπτωματική θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας — για την ανακούφιση από τον πόνο, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται Μσαφ, συχνά σε δισκία, για να αποβάλουν το άγχος, σας προτείνουμε να πάρετε επιλεκτική αντικαταθλιπτικά. Ορμονική θεραπεία — θεραπεία με ανδρογόνα διεξάγεται σύμφωνα με τις αποκλίσεις των ορμονικών επιπέδων.
 • Βοηθοί — διορίζονται μόνο αν αποδείξει με εργαστηριακές δοκιμές σε ανοσοανεπάρκεια.
 • Μέσα για τη ρύθμιση του επιπέδου του ουρικού οξέος — μόνο χρήσιμη στην ανίχνευση των λίθων του προστάτη.
 • Η θεραπεία με βιταμίνη είναι το μέσο της επιλογής στη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας γίνει διαθέσιμη η βιταμίνη-ορυκτό συγκροτήματα. Την αντικατάστασή τους με Συμπληρώματα διατροφής, που διαφημίζονται δεν θεραπευτικά αποτελέσματα, εκτός από την σπατάλη χρημάτων.

Χειρουργική θεραπεία της προστατίτιδας

Ανάλογα με την παθολογική διαδικασία της χρόνιας προστατίτιδας, εφαρμόστε μια διουρηθρική εκτομή του προστάτη (συχνά αντικαταστήσει την ανοικτή χειρουργική επέμβαση), ενδοσκοπική παροχέτευση σχηματίζονται κύστεις του προστάτη, χειρουργική διόρθωση των σπερματοδόχων κύστεων, κατά παράβαση του την εκροή των εκκρίσεων.

Σε προχωρημένη σκλήρυνση είναι προστατεκτομή. Υπερπλασία του προστάτη αποτελεσματική αφαιρετικές μεθόδους, θερμοθεραπεία μικροκυμάτων και laser ablation.

Άλλες θεραπείες της χρόνιας προστατίτιδας.

Μερικοί γιατροί ενεργά συνταγογραφούν σε ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα διάφορες μεθόδους σωματική επίδραση στον προστάτη. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μια σειρά από αντενδείξεις και εκχωρούνται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις:

 • Μασάζ του προστάτη (διαθέσιμο μόνο ένα μικρό μέρος του αδένα) όταν υπερπλασίας αλλαγές στο σώμα μπορεί να προκαλέσει οξεία ουρική διατήρηση και συμβάλλει στη διάδοση της φλεγμονώδους διαδικασίας (μέχρι την ανάπτυξη της σήψης). Επίσης, το μασάζ μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις πέτρες και κύστεις του προστάτη, σοβαρή φλεβική στάση. Απελευθέρωση του προστάτη στάσιμη μυστικό της ο καλύτερος τρόπος είναι με ένα φυσικό εκσπερμάτωση.
 • Ασκήσεις για την κύστη — ειδικές ασκήσεις για να επιμηκύνει τα διαστήματα μεταξύ ούρηση σε 4-5 ώρες είναι αποτελεσματική σε παραβίαση του ένα μυϊκό τόνο της ουροδόχου κύστης και του σφιγκτήρα. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους είναι σημαντικά μειωμένη, κάτω από ειδικές σύνδρομο.
 • Την ενστάλαξη — μια βαθιά έγχυση φαρμάκων μέσα στην ουρήθρα είναι πολύ επίπονη και γεμάτη με επιπλοκές.
 • Η ηλεκτρική διέγερση, υπερήχου και φωνοφόρεση, μαγνητική θεραπεία και άλλες μεθόδους υποκίνησης μυών κατάλληλο για χρήση μόνο σε περίπτωση μειωμένο τόνο μυών του πυελικού εδάφους. Η φυσικοθεραπεία παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση και διαρκή επίδραση επιτυγχάνεται με την εξάλειψη της αιτίας της νόσου.
 • Οι παραδοσιακές μέθοδοι — συνταγές στο σπίτι (σπόροι κολοκύθας με μέλι, το αλκοόλ βάμμα του aspen φλοιό, και άλλοι) εφαρμόζονται μόνο με την έγκριση του θεράποντα γιατρό και δεν αντικαθιστά τη θεραπεία με το φάρμακο.

Πρόβλεψη: είναι δυνατόν να θεραπευθεί η χρόνια προστατίτιδα;

Η πρόγνωση της χρόνιας προστατίτιδας εξαρτάται από την έγκαιρη θεραπεία του ασθενούς για ειδικευμένους φροντίδα. Όπως μπορείτε να δείτε, τα συμπτώματα και τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας σε άνδρες συνδέονται στενά μεταξύ τους — ελλείψει των υπερπλαστικών αλλαγών στον αδένα και τον εκφυλισμό, παρέχεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνιμη βελτίωση.

χυμοί

Αυτό είναι σημαντικό, όταν μπορείτε να ξανασκεφτούμε ριζικά τη ζωή σας: αποφύγετε την πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης παράγοντες, να απαλλαγούμε από βλαβερές συνήθειες και τη σωστή διατροφή.

31.10.2018