Με ποιον γιατρό πρέπει να απευθυνθώ εάν έχω προστατίτιδα;

Ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στη θεραπεία μιας ασθένειας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον γιατρό και αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη και από τους ίδιους τους γιατρούς. Το ίδιο ισχύει και για την προστατίτιδα, επειδή αυτή η πολύπλοκη αρσενική ασθένεια απαιτεί σωστή διάγνωση και, στο μέλλον, πολύπλοκη και ικανή θεραπεία.

εξειδικευμένη εξέταση για προστατίτιδα

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ακόμη και η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται αποκλειστικά από τον γιατρό. Η φλεγμονή του προστάτη εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, από ουροποιητικά προβλήματα μέχρι υψηλό πυρετό. Εάν έχουν παρατηρηθεί παρόμοια συμπτώματα και υπάρχει υποψία για την παρουσία της νόσου, με ποιον γιατρό πρέπει να απευθυνθώ εάν έχω προστατίτιδα;

Ουρολόγος - γιατρός που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Έτσι, εάν ένας άνδρας παρατηρήσει κάποια προβλήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς και «προβλήματα» στην εργασία του ουροποιητικού συστήματος, τότε πρέπει να επικοινωνήσει με έναν μόνο γιατρό - έναν ουρολόγο. Στο πρώτο ραντεβού στην κλινική, είναι σημαντικό να προσέχετε πώς κάνει τη δουλειά του ο γιατρός, γιατί η διάρκεια της θεραπείας και το τελικό της αποτέλεσμα εξαρτώνται πλέον από αυτόν.

Επιπλέον, καλό είναι να επισκέπτεστε αρκετούς γιατρούς αυτής της ειδικότητας ταυτόχρονα, αν είναι δυνατόν. Πρώτα όμως πρέπει να περάσεις από μια σειρά μελετών για να πας στα ιατρεία του ουρολόγου με έτοιμα αποτελέσματα.

Πώς ο ουρολόγος διαγιγνώσκει την προστατίτιδα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να περιμένετε από έναν ουρολόγο είναι ένα ιατρικό ιστορικό. Με άλλα λόγια, ο γιατρός έχει μια συνομιλία με τον ασθενή στην οποία διευκρινίζει ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική του ζωή, συμπεριλαμβανομένης της οικείας του, και ρωτά λεπτομερώς για όλες τις παθήσεις και τα συμπτώματα.

Απαιτείται περαιτέρω εξέταση του ασθενούς. Η ψηλάφηση είναι ένας τρόπος εξέτασης ενός ασθενούς όπου ο γιατρός καθορίζει το μέγεθος, τη συνοχή και την ευαισθησία του προστάτη. Με βάση αυτό, ο ουρολόγος μπορεί να κάνει μια προκαταρκτική διάγνωση της παρουσίας προστατίτιδας.

Για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση, ο γιατρός συνταγογραφεί μια σειρά μελετών. Μια εξέταση αίματος και ούρων είναι υποχρεωτική και συχνά λαμβάνεται επίσης ένα μυστικό προστάτη για τον προσδιορισμό του αριθμού των λευκοκυττάρων, των αμυλοειδών σωμάτων και των κόκκων λεκιθίνης.

Η ανάλυση της έκκρισης του καναλιού της ουρήθρας θα βοηθήσει να καθοριστεί εάν η φλεγμονή του αδένα έχει επηρεάσει την ουρήθρα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα επίχρισμα με έναν ειδικό καθετήρα με ένα ταμπόν που εισάγεται απευθείας στην ουρήθρα.

Για τον προσδιορισμό του τύπου της προστατίτιδας και εάν υπάρχει υποψία λοιμώδους αιτιολογίας, γίνεται αιμοκαλλιέργεια. Θα βοηθήσει στον εντοπισμό μιας ομάδας παθογόνων μικροοργανισμών που έχουν εγκατασταθεί στο σώμα ενός άνδρα.

Ανάλογα με το βαθμό στον οποίο ο γιατρός πραγματοποιεί μια ολοκληρωμένη εξέταση και πόσες ή λίγες εξετάσεις συνταγογραφεί, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ποιος γιατρός πρέπει να επικοινωνήσει με την προστατίτιδα - τον ουρολόγο της πολυκλινικής στον τόπο εγγραφής ή αυτόν που εργάζεται σε άλλο ίδρυμα . . .

Ποιοι άλλοι γιατροί ασχολούνται με τη θεραπεία της προστατίτιδας;

Είναι ήδη γνωστό σε ποιον γιατρό να απευθυνθείτε για οξεία ή χρόνια προστατίτιδα, αλλά πρέπει επίσης να ξέρετε ότι δεν είναι μόνο ένας ουρολόγος που πρέπει να συναντηθεί με έναν άρρωστο.

Ο γιατρός αντιμετωπίζει την προστατίτιδα φωτογραφία 1

Στη θεραπεία της φλεγμονής του προστάτη, συχνά συνταγογραφούνται φυσιοθεραπευτικές μέθοδοι επηρεασμού της φλεγμονώδους διαδικασίας στο όργανο. Έτσι για τις διαδικασίες που προτείνει ο ουρολόγος, ο ασθενής θα συναντηθεί με φυσικοθεραπευτή.

Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν:

  • Λούτρο;
  • Ηλεκτροφόρηση;
  • Ένα μαγνητικό πεδίο?
  • Υπερηχητικός;
  • Ηλεκτρική επιμετάλλωση;
  • Θεραπεία φωτός;
  • Επαγωγοθερμία;
  • Θεραπεία μικροκυμάτων;
  • Θεραπεία με λέιζερ.

Ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό σχήμα μπορεί να μην είναι εάν δεν λάβετε μέτρα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ένας άλλος γιατρός που ασχολείται με τη θεραπεία της προστατίτιδας είναι ανοσολόγος.

Παρεμπιπτόντως, όταν ερωτηθείτε σε ποιον γιατρό να πάτε με χρόνια προστατίτιδα, μπορείτε επίσης να απαντήσετε σε έναν ανοσολόγο, αλλά μόνο αφού μιλήσετε με έναν ουρολόγο και κάνετε εξετάσεις αίματος και ούρων στον ασθενή.

Η φλεγμονή του προστάτη σε αυτή τη μορφή απαιτεί τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μόνο ένας ανοσολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει τη σωστή φαρμακευτική αγωγή.

Τα προβλήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ειδικά με τη χρόνια προστατίτιδα, συχνά επηρεάζουν αρνητικά τον ψυχισμό ενός άνδρα. Για αυτόν, η αδυναμία να ζήσει μια πλήρη σεξουαλική ζωή γίνεται σαν το τέλος του κόσμου. Αυτό μπορεί να είναι πολύπλοκο, άγχος, θυμός και βαθιά κατάθλιψη.

Ο γιατρός αντιμετωπίζει την προστατίτιδα φωτογραφία 2

Κατά κανόνα, ο ψυχοθεραπευτής όχι μόνο συνομιλεί με τον ασθενή, αλλά συνταγογραφεί και ηρεμιστικά που τον βοηθούν να αντιμετωπίσει την καταθλιπτική διάθεση και να προετοιμαστεί για τη θεραπεία.

Ο ψυχοθεραπευτής παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην αντιμετώπιση της προστατίτιδας γιατί όταν ο ασθενής αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση και πιστέψει στην ανάρρωση, θα έρθει πολύ πιο γρήγορα.

Εάν δεν υπάρχει ουρολόγος στην κλινική, αλλά υπάρχει ανδρολόγος, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του. Ειδικεύεται αποκλειστικά σε αρσενικές παθήσεις, που περιλαμβάνουν φλεγμονές του προστάτη.