Βακτηριακή προστατίτιδα: σημάδια, λοίμωξη, αιτίες, συμπτώματα.

Φλεγμονή του προστάτη αδένα, δυστυχώς, είναι μια αρκετά κοινή ασθένεια. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, σχεδόν το ήμισυ των ανδρών σε κάποια ηλικία να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Οι αιτίες της φλεγμονής μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά επειδή στη σύγχρονη ιατρική υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτής της ασθένειας. Ένας από αυτούς είναι βακτηριακή προστατίτιδα.

προστατίτιδα

Λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της ασθένειας πολλοί άνδρες ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες γι ' αυτόν. Ποιες είναι οι αιτίες της βακτηριακής φλεγμονής; Τι συμπτώματα πρέπει να δώσουν προσοχή; Τι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας είναι η πιο αποτελεσματική;

Τι είναι η προστατίτιδα; Οι κύριες μορφές της νόσου

Πριν από την εξέταση το ερώτημα τι είναι η βακτηριακή προστατίτιδα, είναι να κατανοήσουμε τι είναι ένα του προστάτη αδένα, ή του προστάτη. Αυτό είναι ένα μικρό όργανο που αποτελεί μέρος του αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται ελαφρώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, γύρω από την ουρήθρα. Ο προστάτης παράγει έως και 70 τοις εκατό από το σπερματικό υγρό, το οποίο στη συνέχεια αναμιγνύεται με το σπέρμα παράγεται στους όρχεις. Προστάτη αδένα παίζει επίσης ένα ρόλο στη διαδικασία της απελευθέρωσης του σπέρματος και διατηρεί τη στύση. Επηρεάζει επίσης την κατακράτηση ούρων.

Προστατίτιδα — μια ασθένεια η οποία συνοδεύεται από μια φλεγμονώδη διαδικασία στον προστατικό ιστό. Ανάλογα με τους λόγους για την ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής υπάρχουν πολλά σημαντικά είδη της ασθένειας:

 • οξεία βακτηριακή προστατίτιδα — μια φλεγμονή στην περίπτωση αυτή αναπτύσσεται λόγω μόλυνσης με το όργανο ειδικά βακτήρια (π. χ. χλαμύδια, γονόρροια, κ. λπ.) *
 • η χρόνια μορφή της βακτηριακή προστατίτιδα συνήθως αναπτύσσεται στο παρασκήνιο της ανάρμοστης προσοχής ή της απουσίας (ασθένεια διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες, μια περίοδο ευημερίας που δίνει τρόπος για να εξάρσεις της φλεγμονώδους διαδικασίας);
 • nonspecific προστατίτιδα είναι η φλεγμονώδης διαδικασία σε αυτήν την ασθένεια που προκαλείται από την ενεργοποίηση των δυνητικά παθογόνα μικροχλωρίδα, ή δεν σχετίζεται με βακτηριακή λοίμωξη;
 • ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα εμφανίζεται χωρίς εμφανή συμπτώματα, και αρκετά συχνά, τη φλεγμονώδη διαδικασία της αποσύνθεσης ίδια.

Αιτίες της βακτηριακής προστατίτιδας

Όπως υποδηλώνει το όνομα, μια φλεγμονώδη διαδικασία σε αυτή την περίπτωση συνδέεται με τη δραστηριότητα της βακτηριακής μικροοργανισμών. Τα παθογόνα των βακτηριακή προστατίτιδα αρκετά συχνά διεισδύουν στον ιστό του προστάτη, όταν ο ασθενής έχει σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Σχεδόν κάθε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (π. χ. γονόρροια, χλαμύδια) μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του προστάτη.

Οι μεσήλικες άνδρες ως ο αιτιολογικός παράγοντας μπορεί να λειτουργήσει και υπό όρους παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η Escherichia coli. Ένα ελαφρώς διαφορετικό μοτίβο παρατηρείται σε ηλικιωμένους ασθενείς. Το γεγονός ότι πολλοί άνδρες άνω των 50 ετών έχουν διαγνωστεί με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (που συνοδεύεται από την ανάπτυξη των ιστών). Όταν αυτή η παθολογία της εκκένωσης των εκκριτικό υγρό από τον προστάτη δυσχεραίνεται, με αποτέλεσμα αρχίζει να συσσωρεύεται μέσα στον αδένα. Η στασιμότητα των εκκρίσεων οδηγεί σε ενεργή αναπαραγωγή των παθογόνων μικροοργανισμών και, κατά συνέπεια, τη φλεγμονή.

Βακτηριακή προστατίτιδα μπορεί να αναπτύξει το ιστορικό των διαφόρων παθήσεων του ουρογεννητικού συστήματος. Για παράδειγμα, η φλεγμονή είναι πολύ πιο συχνά διαγιγνώσκεται στο φόντο της απόφραξης της ουροδόχου κύστης, του ουροποιητικού συστήματος λοίμωξη, επιδιδυμίτιδα, ουρηθρίτιδα. Η διάδοση και διείσδυση της μόλυνσης μέσα προωθεί η φίμωση (ακροποσθία που συνδέει). Προκαλέσει φλεγμονή του προστάτη μπορεί διάφορα τραύματα του περινέου, η εγκατάσταση του ουροποιητικού καθετήρα, προηγουμένως διενεργηθεί η κυστεοσκόπηση (εσωτερική εξέταση της κύστης) ή βιοψία.

Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου;

Όπως μπορείτε να δείτε, οι αιτίες της φλεγμονής του προστάτη μπορεί να είναι διαφορετική. Επιπλέον, υπάρχει μια ομάδα των λεγόμενων παραγόντων κινδύνου, η παρουσία των οποίων αυξάνει την πιθανότητα τόσο την οξεία όσο και τη χρόνια προστατίτιδα:

μορφές της προστατίτιδας
 • συχνές λοιμώδεις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος *
 • παρασιτικές ασθένειες;
 • ατελής κένωση της κύστης;
 • γενετική προδιάθεση;
 • ερεθισμό του ουροποιητικού σωλήνα επιθετικές χημικές ουσίες;
 • σοβαρή υποθερμία;
 • ελευθεριάζοντες (συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων, σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό);
 • Το κάπνισμα, η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ (αποδυναμώνει προστατευτικές δυνάμεις του οργανισμού);
 • ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα;
 • μεγάλο χρονικό σεξουαλική αποχή;
 • σοβαρή αφυδάτωση του σώματος;
 • το λάθος των τροφίμων *
 • νευρολογικές ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος;
 • συνεχές άγχος, νευρική εξάντληση, στρες;
 • ένα καθιστικός τρόπος ζωής, που οδηγεί σε στασιμότητα του αίματος στην πύελο (αυξάνοντας την πιθανότητα της φλεγμονής, όχι μόνο τον προστάτη, αλλά και κάποια άλλα κοντινά όργανα).

Τι συμπτώματα συνοδεύουν την ασθένεια;

Σημάδια της βακτηριακής προστατίτιδας, κατά κανόνα, αρκετά χαρακτηριστική. Η ασθένεια αρχίζει έντονα και αναπτύσσεται γρήγορα. Συχνά οι ασθενείς πρώτη νότα της αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος, αδυναμία, πόνους στο σώμα, κόπωση, μυϊκός πόνος, ναυτία και έμετος.

Μαζί με αυτό, υπάρχουν προβλήματα με το ουροποιητικό σύστημα. Η διαδικασία της ούρησης γίνεται δύσκολη και επώδυνη, καλώ - και πιο συχνές. Ωστόσο, η κύστη δεν έχει αδειάσει εντελώς. Ρεύμα κατά την ούρηση γίνεται αδύναμη, τα ούρα αποκτά μια μάλλον δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης, μπορεί να είναι μια μικρή ποσότητα προσμείξεων στο αίμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο και κάψιμο στην ουρήθρα.

Οι ασθενείς συχνά σημείωση και άλλα συμπτώματα της βακτηριακής προστατίτιδας. Ειδικότερα, υπάρχει πόνο στην ηβική περιοχή, η οποία δίνει επίσης στο κάτω μέρος της πλάτης. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πόνους στους όρχεις και την περιοχή του περινέου. Οι άνδρες έχουν προβλήματα με τη στύση και την εκσπερμάτωση συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις. Μερικές φορές το σπέρμα μπορεί να δει κανείς ίχνη από αίμα. Επίσης παρουσιάζουν πόνο κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.

Να παρατηρήσει τέτοια συμπτώματα θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό. Όσο πιο γρήγορα ο ασθενής θα λάβει επαρκή ιατρική περίθαλψη, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα μετάβασης της νόσου σε χρόνια μορφή.

Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα

Αμέσως αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μορφή της νόσου είναι αρκετά σπάνιο. Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα μπορεί να σχετίζεται με την δραστηριότητα των βακτηρίων που προστατεύονται από τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, καθώς βρίσκεται βαθιά στους ιστούς του προστάτη. Επιπλέον, ορισμένοι μικροοργανισμοί γίνει ευαίσθητο στα αντιβιοτικά, ένα ευρύ φάσμα των επιπτώσεων.

Έξαρση της χρόνιας βακτηριακής προστατίτιδας συνοδεύεται από σχεδόν τα ίδια συμπτώματα με την οξεία μορφή της νόσου. Παρατηρείται πόνος κατά την ούρηση, πόνος στην κοιλιακή χώρα και το περίνεο, αίμα στα ούρα και το σπέρμα. Από την άλλη πλευρά, αύξηση της θερμοκρασίας και άλλα συμπτώματα της δηλητηρίασης είναι σπάνιες. Επιδείνωση ακολουθείται από μια περίοδο σχετικής ευημερίας — ο άνθρωπος αισθάνεται καλά, αλλά κάποιες παρατυπίες στο ουρογεννητικό σύστημα εξακολουθεί να υπάρχει. Ειδικότερα, οι ασθενείς υποφέρουν από την ανάγκη να ουρήσει. Επίσης έχουν προβλήματα με τη στύση (μερικές φορές σε σημείο σοβαρή στυτική δυσλειτουργία) και μειωμένη σεξουαλική ορμή.

Διάγνωση της νόσου

Για αρχή, ο γιατρός εκτελεί μια φυσική εξέταση και τη συλλογή ιατρικό ιστορικό, προκειμένου να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα συμπτώματα που ενοχλούν τον ασθενή. Συνήθως αυτό είναι αρκετό για να ύποπτη και προστατίτιδα τάξη πρόσθετες δοκιμές.

σημάδια

Ο ασθενής περνά το αίμα και τα ούρα δείγματα, την ανάλυση, η οποία βοηθά να ανιχνεύσει τα σημάδια της φλεγμονής. Θα πρέπει, επίσης, μια δακτυλική εξέταση του προστάτη αδένα, η οποία καθιστά δυνατό τον γιατρό να καθορίσει το μέγεθος, το περίγραμμα, η συνέπεια, το σώμα, το βαθμό του πόνου και κάποιες άλλες παραμέτρους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μασάζ του προστάτη για να λάβει δείγματα του το μυστικό της, το οποίο είναι στη συνέχεια αποστέλλονται σε εργαστήριο για ανάλυση. Σπορά των δειγμάτων που σας βοηθά να προσδιορίσετε τον τύπο της λοίμωξης και την ευαισθησία σε ορισμένα φάρμακα.

Περαιτέρω εξέταση διενεργείται μόνο εάν υπάρχει υπόνοια της παρουσίας επιπλοκών. Με κυστεοσκόπηση, ο γιατρός μπορεί να επιθεωρήσει και αξιολογήσει την κατάσταση του ουροποιητικού σωλήνα και της ουροδόχου κύστης. Μερικές φορές εκτελεί ουροδυναμικό δοκιμές. Διορθικό υπερηχογράφημα και την αξονική τομογραφία βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα την κατάσταση του προστάτη, για την ανίχνευση της παρουσίας των αποστημάτων ή πέτρες. Για υποψία κακοήθους εκφυλισμού των κυττάρων της βιοψίας του προστάτη.

Φάρμακο θεραπεία της προστατίτιδας

Μετά από ενδελεχή εξέταση, ο γιατρός θα είναι σε θέση να κάνει το πιο αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας. Κατά κανόνα, στην πρώτη θέση, η θεραπεία της βακτηριακής προστατίτιδας με αντιβιοτικά. Ειδικότερα, πολύ αποτελεσματική αντιμικροβιακούς παράγοντες είναι φάρμακα που περιέχουν τετρακυκλίνη και η σιπροφλοξασίνη. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου και την ποικιλία της λοίμωξης, η θεραπεία με αντιβιοτικά μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Μερικές φορές τις πρώτες μέρες το φάρμακο χορηγείται με ένεση, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μορφή δισκίων. Με τη μορφή της χρόνιας φλεγμονής της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 12 εβδομάδες.

Χρησιμοποιείται με άλλα φάρμακα για τη θεραπεία της βακτηριακής προστατίτιδας. Ειδικότερα, για τη διευκόλυνση του ασθενούς μπορεί να αντισπασμωδικά να βοηθήσει να χαλαρώσετε το λαιμό κύστη και την μείωση του πόνου κατά την ούρηση.

Εάν είναι απαραίτητο, ο ασθενής είναι συνταγογραφούμενα παυσίπονα φάρμακα, δηλαδή μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες που βοηθούν να αφαιρέστε τον πυρετό. Θετικά σχετικά με την κατάσταση των ανδρών θα επηρεαστούν από τη λήψη πολυβιταμινούχο συγκροτήματα, ανοσοτροποποιητικά, biostimulants.

Άλλες θεραπείες

Κατά τη φάση αποκατάστασης οι ασθενείς συχνά συστήσετε έναν προστάτη μασάζ. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην εξάλειψη της κατακράτησης υγρών, να βελτιώσει το μεταβολισμό ιστού, να ενισχύσει την τοπική ανοσία, την αποκατάσταση της αποχέτευσης λειτουργία του προστάτη και τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Επίσης κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες μεθόδους φυσικοθεραπείας, ιδίως:

 • μαγνητική θεραπεία;
 • διορθικό υπερηχητική θεραπεία;
 • η ηλεκτρική διέγερση.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι βοηθήσει να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και την εξάλειψη στάσιμες διαδικασίες.

Όταν η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη;

Η χειρουργική επέμβαση είναι ένα ακραίο μέτρο. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση των μακροχρόνια ιατρική θεραπεία και άλλες θεραπείες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Χειρουργική επέμβαση για την μερική εκτομή του προστάτη είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα οι ασθενείς. Σε νεαρή ηλικία μια τέτοια ριζική θεραπεία για να προσπαθήσει να αποφύγει, όπως μερικές φορές οδηγεί σε ανικανότητα και στειρότητα. Χειρουργική επέμβαση είναι πιο συχνά συνταγογραφείται σε ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνιες μορφές της προστατίτιδας, επειδή έχουν πολλά χρόνια να υποφέρουν από προβλήματα με την ούρηση και συνεχή πόνο. Επιπλέον, είναι η πλαστική διόρθωση, η οποία βοηθά να επαναφέρετε τον ιδιαίτερο τρόπο για να ομαλοποιήσει την κύστη.

Εναλλακτικούς τρόπους για τη θεραπεία της νόσου

Φυσικά, υπάρχουν και κάποια άλλα λιγότερο συμβατικές θεραπείες για προστατίτιδα. Για παράδειγμα, μερικές φορές ένα καλό αποτέλεσμα δίνει φαρμακευτικά microclysters, η θεραπεία με βδέλλες, βελονισμός, μασάζ.

Ασθενείς με χρόνιες μορφές της νόσου συστήσει τη θεραπεία Spa. Επίσης θετικά για την κατάσταση του οργανισμού θα επηρεάσει τις ειδικές σωματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να εξαλείψει στάση του αίματος στα όργανα της πυέλου.

Πώς να θεραπεύσει βακτηριακή προστατίτιδα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες; Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι για την εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Ειδικότερα, είναι θετική για την κατάσταση των οργάνων της πυέλου μερικές φορές επηρεάζονται θερμά λουτρά sitz αφέψημα από yarrow, αλογοουρά, φασκόμηλο. Επίσης προσφέρει ειδικές υπόθετα του ορθού των προϊόντων της μέλισσας και φαρμακευτικά βότανα.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να θυμηθούμε ότι πριν από τη χρήση εργαλείων να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τι είναι οι Προοπτικές για τους ασθενείς;

Η επεξεργασία των βακτηριακή προστατίτιδα στους άνδρες να επιτύχουν καλά αποτελέσματα; Αμέσως, είναι να πούμε ότι η επιτυχία της θεραπείας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως το στάδιο και τη μορφή της νόσου, την ηλικία του ασθενούς, η παρουσία του συνδυασμού, κ. λπ.

θεραπεία της προστατίτιδας

Οξεία βακτηριακή προστατίτιδα ανταποκρίνεται καλά σε ιατρική θεραπεία. Μετά από λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας ο ασθενής σημειωθεί βελτίωση της υγείας. Από την άλλη πλευρά, η λανθασμένη θεραπεία, η απουσία ή η παύση (για παράδειγμα, αρκετά συχνά οι άνδρες δεν σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο όταν τα συμπτώματα εξαφανίζονται, δεν τελειώνει το πλήρες πρόγραμμα) μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χρόνιες μορφές της νόσου.

Χρόνια προστατίτιδα — μια ασθένεια η οποία είναι πολύ πιο δύσκολο να θεραπευτούν. Οι υποτροπές μπορεί να συμβεί ξανά και ξανά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί συχνά συστήνουν στους ασθενείς τη χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα της χειρουργικής θεραπείας, κατά κανόνα, θετική. Και πάλι, μερικές φορές χειρουργική επέμβαση είναι γεμάτη με ένα όχι και τόσο ευχάριστες συνέπειες.

01.11.2018