Θεραπευτικές ασκήσεις για προστατίτιδα: γιόγκα, ασκήσεις Kegel και άλλα είδη γυμναστικής

Συμφορητική προστατίτιδα είναι υποτονική φλεγμονώδη νόσο του προστάτη, η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Να ομαλοποιήσει τη λειτουργία των οργάνων και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει φάρμακα, φυσικοθεραπεία και ειδικές ασκήσεις για την προστατίτιδα. Ένα δραστήριο τρόπο ζωής και με την εφαρμογή της σύστασης της ο γιατρός θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε για την ασθένεια και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

θεραπεία της προστατίτιδας

Προστατίτιδα και τον τρόπο ζωής

Συμφορητική προστατίτιδα αναπτύσσεται λόγω παραβίασης των τροφικών προστάτη. Παράγοντες που προδιαθέτουν στην ανάπτυξη αυτής της νόσου:

 • η έλλειψη άσκησης;
 • βάρος *
 • αγγειακή νόσο;
 • κακές συνήθειες;
 • έλλειψη σεξουαλικής ζωής.

Να απαλλαγούμε από την ασθένεια, τα ναρκωτικά μόνη της δεν αρκεί, πρέπει να αναθεωρήσουμε πλήρως το δικό σας τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε συνήθειες με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανές αιτίες της έξαρσης.

Μιλώντας στάσιμη προστατίτιδα πρέπει να δώσουν προσοχή στη δική τους σωματική δραστηριότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συμφορητική προστατίτιδα είναι μια ασθένεια των εργαζομένων σε γραφεία και σε όλους εκείνους που είναι επιρρεπείς σε αδράνεια. Καθιστική εργασία του υπολογιστή και ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, όλο αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη της λιμνάζοντα φαινόμενα στην πύελο, και να βλάψει την υγεία του προστάτη. Η κατάσταση επιδεινώνεται με το πρόσθετο βάρος, η οποία αυξάνει το φορτίο στη σπονδυλική στήλη και μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που παρέχει για την ανάπτυξη της προστατίτιδας είναι ανώμαλη σεξουαλική ζωή ή την αποχή. Το γεγονός ότι η διαδικασία εκσπερμάτωση είναι το άδειασμα λοβούς του προστάτη από τις εκκρίσεις που παράγονται από αυτό τον αδένα. Μόλις το μυστικό βγήκε, ο προστατικός αδένας παράγει ένα νέο. Διεγείρει το σώμα διατηρεί την κανονική τόνο. Η παρατεταμένη έλλειψη εκσπερμάτωση οδηγεί σε αποδυνάμωση του τον τόνο του προστάτη και μπορεί να προκαλέσει πάχυνση και τη στασιμότητα των εκκρίσεων.

Την ίδια στιγμή, το υπερβολικό σεξ οδηγήσει σε εξάντληση του προστάτη αδένα. Αναγκάζονται να λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το σώμα δεν έχει χρόνο να διαθέσει το σωστό ποσό της μυστικό, το αποτέλεσμα είναι φέτες του προστάτη δεν έχει αδειάσει τελείως, αλλά ο τόνος του σώματος αυξάνει. Όλα αυτό οδηγεί σε οίδημα με επακόλουθη ανάπτυξη της φλεγμονής.

Συμπέρασμα: το σεξ μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως άσκηση για την υγεία του προστάτη, αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να μετράται και τακτική. Για την υγεία των ανδρών είναι χρήσιμο να κάνουμε σεξ τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, αλλά και την καθημερινή πολύωρη μαραθώνιους μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες.

Έτσι, εάν η ανάπτυξη της προστατίτιδας δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, είναι αναγκαίο να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη θεραπεία. Για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του προστάτη είναι μόνο τα φάρμακα δεν θα λειτουργήσει, επειδή το μειωμένο τόνο των οργάνων της πυέλου και στασιμότητα σε αυτόν τον τομέα με την πάροδο του χρόνου, πάλι θα έχουμε μια επιδείνωση της νόσου. Η θεραπεία θα πρέπει να επηρεάσει τα αίτια της νόσου και περιλαμβάνουν όχι μόνο τα φάρμακα και φυσιοθεραπεία, αλλά και διατροφή, η τακτική σεξουαλική ζωή και την άσκηση για προστατίτιδα.

Άσκηση για προστατίτιδα

Ασκήσεις από προστατίτιδα χωρίζονται σε διάφορες ομάδες.

 1. Ασκήσεις για τη θεραπεία της προστατίτιδας είναι ένα συγκρότημα που αποσκοπούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου εκροή στην πυελική περιοχή. Αυτές περιλαμβάνουν την άσκηση Kegel για τους άνδρες.
 2. Ασκήσεις για πρόληψη προστατίτιδα είναι οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα που περιλαμβάνει το κάτω μέρος του σώματος. Πιο χρήσιμο αθλητικές δραστηριότητες θεωρείται το τρέξιμο σε μέτριο ρυθμό, το κολύμπι και καθημερινές ασκήσεις.
 3. Ασκήσεις για την ενίσχυση της δραστικότητας με στόχο την ενίσχυση της ηβικής-κοκκυγικό τους μυς, και είναι μια μορφή φυσικής δραστηριότητας για την πρόληψη της ανάπτυξης της στασιμότητας.
άσκηση για προστατίτιδα

Ξεχωριστά ξεχωρίζει η γιόγκα για προστατίτιδα. Στόχος είναι η ενίσχυση των μυών της πυέλου, και να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στην ηβική-κοκκυγικό περιοχή. Γιόγκα για προστατίτιδα επίσης να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες, το οποίο επηρεάζει θετικά το ανοσοποιητικό σύστημα και τη Γενική υγεία, επειδή η πίεση στο νευρικό σύστημα είναι ένας από τους λόγους για την έξαρση της χρόνιας προστατίτιδας.

Τι άσκηση για προστατίτιδα προτιμούν να είναι προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου. Συνιστάται να δώσουν προσοχή στη δική τους υγεία και φυσική κατάσταση. Τα άτομα με υπερβολικό βάρος δεν θα πρέπει να αρχίσει αμέσως την έντονη άσκηση. Σε αυτή την περίπτωση, οι ουρολόγοι προτείνουμε οι ασκήσεις Kegel, με συνακόλουθη αύξηση του φορτίου. Για την ενίσχυση του προστάτη θα βοηθήσει και άλλες σωματικές δραστηριότητες για προστατίτιδα, όπως το ανέβασμα σκάλας ή το τρέξιμο.

Άσκηση σε χρόνια προστατίτιδα είναι επιλεγμένα ώστε να βελτιωθεί η τροφισμού των οργάνων της πυέλου, αλλά αποφύγετε τα βαριά φορτία. Bodybuilding, εκπαίδευση σε προσομοιωτές με περισσότερο βάρος και απότομη ανύψωση βάρους δεν συνιστάται, καλύτερα να δοθεί προτεραιότητα για την ομαλή άσκηση χωρίς απότομες κινήσεις.

Γιόγκα για τα άτομα

Όταν η φλεγμονή του προστάτη αδένα, να μειώσει τα συμπτώματα και να βελτιώσει την υγεία της γιόγκα βοηθά. Μια τέτοια άσκηση για προστατίτιδα όχι μόνο θα ενισχύσει τους μυς και να εξομαλύνει την αναπνοή, με αποτέλεσμα τον κορεσμό του το σώμα με οξυγόνο. Η γιόγκα βοηθά να αντιμετωπίζουν το άγχος, να αποκτήσουν σαφήνεια της σκέψης και μειώνει τη συχνότητα των παροξύνσεων της προστατίτιδας.

Για να μάθετε γιόγκα είναι απλό, αλλά είναι συνιστάται να επισκεφθείτε μερικά μαθήματα σε ειδικό κέντρο γιόγκα. Τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη αρχάριους. Καθολική καθεστώτα δεν υπάρχουν συνεδρίες, ο καθένας θα είναι σε θέση να πάρει μερικές asanas, η υλοποίηση των οποίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργικότητα του προστάτη. Θεωρείται καλύτερη για προστατίτιδα έργα της Hatha yoga.

Πριν από την άσκηση για προστατίτιδα συνιστάται να εκτελέσει την αναπνοή, η οποία θα σας βοηθήσει να συντονιστείτε στον επιθυμητό τρόπο.

 1. Να σηκώσει το χέρι του, ενώ παίρνει αργές, βαθιές ανάσες. Με μια ανάσα, τα χέρια ομαλά πάνω και κάτω 3 φορές. Στη συνέχεια, κάνει μια αργή εκπνεύστε και χαμηλώστε ελαφρά τα χέρια και να χαλαρώσετε το σώμα.
 2. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, το τέντωμα τα χέρια του μπροστά στο στήθος. Κρατώντας την αναπνοή σας, θα πρέπει να κάνετε 2-3 κυκλικές κινήσεις από τα χέρια παραταθεί, στη συνέχεια, αφήστε σιγά-σιγά τον αέρα, ενώ η μείωση του χέρια.
 3. Πάρτε βαθιά ανάσα και κρατήστε την αναπνοή σας. Αυτή τη στιγμή, απαλά μασάζ την κάτω πλευρά για μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά απελευθερώνεται στον αέρα από τα πνευμόνια του.

Την προετοιμασία της πνοή για να την άσκηση και το συντονισμό στην γιόγκα, πάει να το ασκήσεις.

 1. Ξαπλώστε στο γυμναστήριο Χαλί, ελεύθερα τέντωμα τα χέρια και τα πόδια. Εισπνεύστε για να ισιώσει το στήθος σας και σηκώστε το πάνω από το Χαλί. Για να μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα, νιώθοντας ένα τεντώσει τους μυς της πλάτης.
 2. Βρίσκεται στο στομάχι σας θα πρέπει να τραβήξει τα χέρια του πίσω και αγκράφα στον μηρό. Λυγίστε τόσο βαθιά πίσω, ταυτόχρονα ανυψώνει το πόδι σας και μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.
 3. Ξαπλωμένη στην πλάτη σας, να επεκτείνει τα χέρια σας προς τα πάνω, ταυτόχρονα ανύψωσης της λεκάνης. Η έμφαση του σώματος πέφτει στους ώμους και τα πόδια.
 4. Ξάπλωσε στο πάτωμα, ακουμπώντας τις παλάμες του στο πάτωμα μπροστά του. Τα πόδια επεκταθεί, δάχτυλα σφιγμένα. Από αυτή τη θέση, θα πρέπει να σηκώστε τα πόδια ψηλά όσο το δυνατόν περισσότερο και κρατήστε πατημένο το για 5 δευτερόλεπτα.
 5. Σηκωθείτε ίσια, ελαφρώς εξαπλώνεται πόδια της. Σχετικά με την εισπνοή, σιγά-σιγά γείρετε το σώμα σας προς τα εμπρός, ενώ αφαιρώντας τα χέρια του πίσω. Κρατήστε πατημένο το για 5 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά να επιστρέψετε στην αρχική θέση.

Περιλαμβάνει ασκήσεις για την πρόληψη προστατίτιδα είναι τα στοιχεία, τα οποία μπορεί να χειριστεί ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την φυσική κατάσταση. Μόλις κατακτηθεί, μπορείτε να προχωρήσουμε σε πιο πολύπλοκες ασκήσεις, αλλά να το κάνεις καλύτερα με εκπαιδευτή.

μέθοδοι

Οι Ασκήσεις Kegel

Γυμναστική Kegel είναι μια σωματική άσκηση, όταν του προστάτη, για την εξάλειψη στασιμότητα στον προστάτη αδένα. Για να το κάνετε, απλώς, την ώρα και το μέρος δεν έχει σημασία, να το κάνουμε θεραπευτικές ασκήσεις ακόμα και στη δουλειά.

Προστάτη αδένα κατά την εκτέλεση ασκήσεις Kegel, ενισχύει, μειώνει το πρήξιμο και βελτιώνει τροφικές του σώματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για στάσιμο προστατίτιδα.

Οι ασκήσεις Kegel για προστατίτιδα είναι πολύ απλό να μάθετε, ο καθένας μπορεί, αλλά για να πάρετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, το κάνω καθημερινά.

 1. Σφίγγω, να έχουν το σφιγκτήρα, και στη συνέχεια να χαλαρώσουν οι μύες. Επαναλάβετε τουλάχιστον 50 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 2. Να μειώσει μυών του πυελικού εδάφους, όπως περιγράφεται στην πρώτη άσκηση, κρατώντας τους μυς σε ένταση για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε τους. Επαναλάβετε τουλάχιστον 20 φορές.
 3. Κατά τη διάρκεια της ούρησης, την ανάγκη να ελέγχουν τη ροή των ούρων. Πηγαίνει στην τουαλέτα, θα πρέπει για να ξεκινήσει η διαδικασία και μετά ξαφνικά να τον διακόψω για ένα λεπτό και μετά να συνεχίσετε. Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην τουαλέτα, θα πρέπει να σταματήσει η ροή πέντε φορές. Η άσκηση πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την τουαλέτα.

Αυτές οι ασκήσεις θεωρούνται οι καλύτεροι για την προστατίτιδα. Την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να γίνεται 10-20 φορές, αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των προσεγγίσεων. Η βέλτιστη συχνότητα λειτουργίας είναι 50 φορές τρεις φορές την ημέρα. Συνιστάται από καιρό σε καιρό για να αλλάξουν θέση. Δεδομένου ότι η συστολή των μυών του πυελικού εδάφους είναι σχεδόν απαρατήρητη για τους άλλους, η άσκηση μπορεί να γίνει ακόμα και στο χώρο εργασίας.

Qigong για τον προστάτη

Ανατολική άσκηση όταν ο προστάτης είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την εξομάλυνση της λειτουργίας του αδένα του προστάτη. Το Qigong από προστατίτιδα εμφανίζεται τόσο για τη θεραπεία και την πρόληψη. Οι άνδρες λένε ότι τέτοιες ασκήσεις για τη βελτίωση της δραστικότητας.

Μια σειρά από ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής το Τσι κουνγκ είναι αρκετά απλή, έτσι ώστε να κάνει τη θεραπεία της προστατίτιδας κανέναν. Για όσους αμφιβάλλουν, συνιστάται να μελετήσει το βίντεο που περιγράφει την τεχνική που εκτελούν σωματικές ασκήσεις Qigong από την προστατίτιδα.

 1. Πριν από την άσκηση για προστατίτιδα και αδένωμα θα πρέπει να μάθετε τις βασικές Qigong στάση. Για αυτό θα πρέπει να σταθεί ίσια και σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Θα πρέπει να αισθάνεστε μέσα από το στέμμα του περινέου κατά μήκος του άξονα της σπονδυλικής στήλης. Στέκεται με τα χέρια παραταθεί υπερυψωμένο τα χέρια πρέπει να είναι αργά και να αναπνέεις βαθιά, προσπαθώντας να είναι διανοητικά δύσκολο άξονα πάνω από το κεφάλι. Άσκηση για να χαλαρώσει το πίσω και το τέντωμα των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
 2. Στέκεται στη βασική θέση, πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και ταυτόχρονα κάτω τα χέρια στο επίπεδο των χειλιών. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και τα χέρια κάτω από το επίπεδο του περινέου. Στη συνέχεια, υπάρχει μια κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση – την ανάσα χέρια φθάσουν στην μύτη και εκπνοή – υψώνονται πάνω από το κεφάλι.
 3. Μύες της πυέλου, φέρνοντας τους γλουτούς σας μαζί και το τράβηγμα στον πρωκτό. Ταυτόχρονα, έσφιγγα τα χέρια του στο κάστρο, στο ύψος του στήθους. Εισπνευστική ένωσε τα χέρια να αυξηθεί στο επίπεδο του μετώπου, στην εκπνοή – κάτω στο περίνεο. Όλο αυτό το διάστημα, τους μυς της λεκάνης παραμένει τεταμένη.

Αυτό το θεραπευτικές ασκήσεις για προστατίτιδα γίνεται καθημερινά. Κάθε άσκηση θα πρέπει να γίνει 10 φορές, προσεκτική παρακολούθηση της αναπνοής.

Με την πάροδο του χρόνου, την εφαρμογή του φόρτιση από μια προστατίτιδα, συνιστάται να αυξηθεί σε δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Άλλες ασκήσεις

Αυτά τα συμπλέγματα μπορεί να αντικατασταθεί από μια απλή προπόνηση στο σπίτι, όπως για τη θεραπεία της προστατίτιδας δεν είναι τόσο σημαντικό σε τους άσκηση, πόσο φυσικό φορτίο στο κάτω μέρος του σώματος. Ένα καλό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται κατά την εκτέλεση καταλήψεις από προστατίτιδα, αλλά η κίνηση πρέπει να είναι ομαλή και αργή. Ως άσκηση της προστατίτιδας απλές κυκλικές κινήσεις της λεκάνης, όπως κατά τη διάρκεια του χορού.

ασκήσεις

Η σωματική δραστηριότητα έχει μια σειρά από αντενδείξεις. Πρώτη φυσική θεραπεία για την προστατίτιδα απαγορευτεί στην περίοδο έξαρσης της νόσου, έτσι ώστε να βελτιώσει την παροχή αίματος μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η κατάρτιση θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η φυματίωση και το απόστημα του προστάτη.

02.11.2018