Προστατίτιδα: συμπτώματα και θεραπεία - αποτελεσματικές θεραπείες

Συμπτώματα και τη θεραπεία της προστατίτιδας κάθε άντρας πρέπει να ξέρει γιατί πάνω από το 80% του ανδρικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα για μια ζωή. Ο προστάτης είναι ένα σημαντικό στοιχείο για το ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα. Εκκρίνει, η οποία παρέχει τα προς το ζην και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, η παθολογία του καρκίνου κατά κύριο λόγο επηρεάζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης, υπάρχουν και προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, επειδή η ουρήθρα περνάει μέσα από το πάχος του προστάτη. Θεραπεία της προστατίτιδας βασίζεται στην πρόσληψη των αντιβιοτικών και μαθήματα μασάζ, σε σοβαρές περιπτώσεις, να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

Αν ο χρόνος δεν θεραπεύει την ασθένεια, να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές – στειρότητα, καρκίνο του προστάτη.

προστατίτιδα στους άνδρες

Σημεία και συμπτώματα της προστατίτιδας

Τα πρώτα σημάδια προστατίτιδα στους άνδρες είναι η δυσκολία με την απέκκριση των ούρων, πόνος κατά την ούρηση. Αυτό συμβαίνει επειδή η φλεγμονή του αδένα αυξάνει σημαντικά σε μέγεθος και συμπιέζει urinariorum το κανάλι που τη διατρέχει. Σε σοβαρές περιπτώσεις του αυλού της ουρήθρας είναι εντελώς αποκλεισμένη, και ο ασθενής απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση

Δεδομένου ότι ο προστάτης είναι ένα όργανο του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, που πάσχουν αναπαραγωγική λειτουργία και μειωμένη ποιότητα της στύσης. Το πέος γεμίζει με αίμα, όχι πλήρως, και μερικές φορές η στύση δεν παρουσιάζεται, επίσης, μειώνεται η επιθυμία για σεξ – μειωμένη λίμπιντο. Επιπλέον, οι περισσότεροι άντρες παραπονούνται για την εμφάνιση ή αύξηση του πόνου στο περίνεο κατά την περίοδο της διέγερσης.

Προβλήματα με την στύση και την ούρηση είναι τα δύο πρώτα συμπτώματα, με την ανάπτυξη της νόσου ενώνονται με άλλα σημάδια:

 • μια αίσθηση καψίματος στον καβάλο περιοχή *
 • πόνος κατά τις κινήσεις του εντέρου;
 • η παρουσία στα ούρα της φωτεινά νήματα, τα οποία επιπλέουν στην επιφάνεια;
 • ασυνήθιστη απαλλαγή από το κανάλι της ουρήθρας.

Η φύση της νόσου διακρίνει την οξεία και χρόνια προστατίτιδα. Εκδήλωση τους είναι κάπως διαφορετική: στην οξεία μορφή, προβλήματα Γενικής υγείας, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η κλινική εικόνα της χρόνιας φλεγμονής μοιάζει με τα συμπτώματα της ΚΑΛΟΉΘΟΥΣ υπερπλασίας του προστάτη.

Οξεία προστατίτιδα στους άνδρες

Η ασθένεια αρχίζει ξαφνικά, η θερμοκρασία ανεβαίνει έως 39 βαθμούς, προβλήματα Γενικής υγείας, αρσενικό κατουράει όλο το χρόνο. Ούρα σε μικρές μερίδες, το σύνολο της πράξης ούρηση συνοδεύεται από έντονο πόνο στο περίνεο, την ουρήθρα και τη χαμηλότερη κοιλία. Όλη η νόσος η ταλαιπωρία γίνεται αισθητή στη βουβωνική χώρα, μερικές φορές στο ορθό.

Η σεξουαλική έλξη είναι χαμένο, η στύση είναι αδύναμη ή απούσα. Από το στόμιο της ουρήθρας ξεχωρίζει ινώδης βλέννη: διαφανής ιογενή προστατίτιδα ή πρασινωπό, πύον – βακτηριακή.

Οξεία φλεγμονή του ασθενούς συνοδεύεται από λήθαργο, κόπωση και μειωμένη απόδοση.

Η χρόνια προστατίτιδα

Προστατίτιδα με χρόνια αναπτύσσεται αργά. Αρχικά, τα συμπτώματα της μια αδύναμη, ανησυχώ λίγο άνθρωπος, αλλά με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνει. Σύντομα η μικρή ταλαιπωρία γίνεται ένα σοβαρό πρόβλημα. Έτσι, κατά τα πρώτα σημάδια θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ουρολόγο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να απαλλαγούμε από φλεγμονή και να οδηγήσει σε μακροχρόνια ύφεση.

Οι χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της χρόνιας φλεγμονής του προστάτη αδένα:

τα συμπτώματα της προστατίτιδας
 • πόνος πόνος στην κοιλιακή χώρα, η οποία speculum στους όρχεις, τα έντερα και το περίνεο;
 • αυξημένη ανάγκη να αδειάσετε την κύστη, τα οποία προκαλούν πόνο και αίσθημα καύσου;
 • σεξουαλική οικειότητα είναι μικρότερη. Αυτό οφείλεται στη σταθερή δυσφορία που ήταν σαν άνθρωπος;
 • πλήρης απώλεια ή μείωση της έντονη επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα (λίμπιντο);
 • προβλήματα με την εκσπερμάτιση, την εκτίναξη του σπέρματος επώδυνη, μειώνει την δύναμη και το εύρος;
 • έκκριμα από την ουρήθρα, που εμφανίζονται συνήθως μετά ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην τουαλέτα.

Η χρόνια προστατίτιδα συχνά οδηγεί σε επιπλοκές, επειδή είναι δύσκολο να διαγνωστεί. Μερικές φορές η ασθένεια μπορεί σε λίγα χρόνια να εκδηλώνεται ενεργά, και μετά από λίγες μέρες μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Οι γιατροί συμβουλεύουν τους άνδρες να υποβάλλονται σε περιοδική προληπτική εξέταση από ουρολόγο, έτσι ώστε να μην χάσετε μια κρυφή φλεγμονή.

Σωστή διάγνωση

Για τη διάγνωση της προστατίτιδας, ο κύριος ρόλος παίζεται από την εξέταση και ανάκριση του ασθενούς. Τυπικό καταγγελίες προτείνω το γιατρό για τη σωστή διάγνωση, και το δάχτυλο εξέταση μέσω του πρωκτού και πρόσθετες μέθοδοι εξετάσεων βοηθήσουν να το επιβεβαιώσετε.

Αν ο προστάτης είναι φλεγμονή, κατά την δακτυλική ψηλάφηση, ο ασθενής παραπονείται για έντονο πόνο και σε χρόνια προστατίτιδα – μια δυσάρεστη, κάπως επώδυνη. Στην αφή καθορίζεται ότι ο προστάτης είναι διογκωμένος και πρησμένο.

Προκειμένου να πειστεί η διάγνωση, ο ουρολόγος διορίζει πρόσθετες δοκιμές:

 • βακτηριολογική ανάλυση των ούρων, τα ούρα είναι καλυμμένη με ένα ειδικό περιβάλλον, όπου αναπτύσσεται το μικρόβιο που προκάλεσε τη φλεγμονή. Η ανάλυση είναι σχετική μόνο όταν η βακτηριολογική φύση της νόσου. Για να προσδιορίσει την ιογενή προστατίτιδα, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι;
 • η ανάλυση των εκκρίσεων που εκκρίνεται προστάτη αδένα;
 • βιοψία του προστάτη χορηγείται με την κατάσταση, όταν υπάρχει υποψία για την παρουσία των καρκινικών μεταμόρφωση του σώματος;
 • uroflowmetry.

Η έγκαιρη διάγνωση σας επιτρέπει να ορίσετε τη σωστή θεραπεία και να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.

Θεραπεία της προστατίτιδας

Για τη θεραπεία της προστατίτιδας ήταν η πιο αποτελεσματική και γρήγορα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι γιατροί χρησιμοποιούν μια ολιστική θεραπεία. Περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις, μασάζ, ναρκωτικά, και διορθωτικά μέτρα λαϊκά. Σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν η συντηρητική θεραπεία δεν οδηγεί σε θεραπεία, θα πρέπει να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

Η διαδικασία της επούλωσης διαρκεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το θέμα σε όλες τις συναντήσεις, οι Προοπτικές είναι θετικές. Οι περισσότεροι άντρες καταφέρνουν να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα της φλεγμονής.

θεραπεία της προστατίτιδας

Τι φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας;

Για την καταπολέμηση της φλεγμονής του προστάτη είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φάρμακα τα οποία είναι διαθέσιμα με τη μορφή υπόθετα του ορθού. Χρησιμοποιώντας αυτό το φάρμακο στο σώμα, αρχίζει να ενεργεί ακριβώς στον τόπο προορισμού, χωρίς να ασκεί τοξικές επιδράσεις σε άλλα όργανα.

Όπως πάντα, μπορείτε να ορίσετε τρία από τα ναρκωτικά της ομάδας ότι η καταπολέμηση των παθογόνων, τη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος και μείωση του πόνου:

 • αντιμικροβιακούς παράγοντες (αντιβιοτικά);
 • αναστολείς α-αδρενεργικούς υποδοχείς.
 • μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Είναι σημαντικό να μην αυτοθεραπείας, διότι το φάρμακο θα πρέπει να λαμβάνεται με ένα ατομικό σύστημα. Μην αναμειγνύετε διαφορετικά φάρμακα. Πριν από την εισαγωγή των κεριών, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η προηγούμενη διαλυθεί.

Η πιο αποτελεσματική λαϊκές θεραπείες

Λαϊκές θεραπείες είναι καλά εδραιωμένη στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεωρείται η χρήση σπόροι κολοκύθας. Μια μέρα θα πρέπει να τρώτε για 30-40 κομμάτια των πρώτων ηλιόσπορους. Αυτό θα παράσχει τις ανάγκες του ανδρικού σώματος, ο ψευδάργυρος υποστηρίζει λειτουργία του προστάτη.

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε 500 γρ. ψιλοκομμένη φλούδα τους σπόρους με ένα ποτήρι μέλι. Το προκύπτον μείγμα ανοίγουμε σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Χρησιμοποιήστε μια μπάλα δύο φορές την ημέρα, λίγο πριν από το γεύμα. Είναι σημαντικό να μην καταπιεί γρήγορα το μέλι, και σταδιακά να ρουφήξει το σαν καραμέλα. Φυλάσσετε το φάρμακο πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο για να αποφευχθεί η αλλοίωση. Πριν από τη χρήση για λίγες ώρες θα πρέπει να το βάλετε τις μπάλες δεν ήταν πολύ κρύο.

Κολοκύθες, λαϊκή ιατρική συνιστά τη χρήση του green peel κάστανα. Είναι απαραίτητο να συλλέγουν, να πλύνετε καλά, βράζουν και πίνουν αντί για τσάι 1-2 φορές την ημέρα. Ως καφέ τσάι αυξάνει την όρεξη και, στη συνέχεια, πιείτε λίγο πριν από το φαγητό.

Άσκηση

Κατά τη διάρκεια της φλεγμονής προκύψει στασιμότητα στον προστάτη αδένα που προκαλούν πρήξιμο και πόνος του σώματος. Η σωματική άσκηση θα βοηθήσει να διαλύσει το αίμα επιτρέπει το υλικό για να τονώσετε και να επιταχύνει το μεταβολισμό. Θεραπευτική άσκηση αποτελείται από στατική και δυναμική άσκηση, μπορεί επίσης να κάνει ειδικές ασκήσεις Kegel, που είναι η μείωση και χαλάρωση των μυών, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πυέλου.

Στατικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να διατηρηθεί το ύφος του πυελικού εδάφους και την κοιλιά, και η δυναμική που θα ανακουφίσει τη συμφόρηση των οργάνων της πυέλου.

Μαθήματα Kegel ανήκουν στο δυναμικό είδος της άσκησης. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής αναγκαία για την εκ περιτροπής σύμβαση και να χαλαρώσετε τους μυς της λεκάνης, περιοδικά αλλάζει την ένταση και τη διάρκεια του στρες.

Μασάζ για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της προστατίτιδας, οι γιατροί συνταγογραφήσει μασάζ του προστάτη. Υπάρχουν δύο διαφορετικές τεχνικές – άμεσες και έμμεσες. Άμεση μασάζ είναι πίεση στον αδένα μέσω του τοιχώματος του ορθού. Από την διαχείριση απαιτεί διείσδυση στο έντερο μέσω του πρωκτού, αυτό το μασάζ είναι καλύτερα να αφεθεί στον ειδικό και να μην αυτοθεραπείας.

Μασάζ σύμφωνα με τη δεύτερη μέθοδο (έμμεση) ο ασθενής μπορεί να διεξάγει τον εαυτό του. Για αυτό θα πρέπει να ξαπλώσετε, να χαλαρώσετε και να αρχίσουν να πιέστε απαλά στο κέντρο του περινέου ανάμεσα στους όρχεις και τον πρωκτό, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση της πίεσης. Η διαδικασία δεν θα πρέπει να προκαλέσει πόνο, διαφορετικά, το συντομότερο δυνατόν για να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

υδρομασάζ

Υδρομασάζ

Ζεστά λουτρά για προστατίτιδα επιτρέπεται μόνο κατά την περίοδο της ύφεση της νόσου, κατά τη διάρκεια της έξαρσης μπορεί να πάρει μόνο τα λουτρά, η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 35 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το κάτω κοιλίας, του perineum και πρωκτική περιοχή τρίβονται απαλά με μια πετσέτα. Η διάρκεια βύθισης σε νερό θα πρέπει να είναι όχι περισσότερο από 15 λεπτά. Είναι σημαντικό ότι το δωμάτιο ήταν πολύ ζεστό, όπως η υποθερμία ή ακραίες αλλαγές στη θερμοκρασία, το μόνο που θα επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς.

Για καλύτερα αποτελέσματα στο μπάνιο, μπορείτε να προσθέσετε το αφέψημα του πεύκου βελόνες, φλοιού βελανιδιάς και χαμομηλιού.

Χειρουργική επέμβαση για προστατίτιδα

Να χειρουργικές μεθόδους θεραπείας των προστατίτιδα είναι δυνατή μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όταν τα φάρμακα δεν έχουν καμία επίδραση.

Υπάρχουν δύο είδη πράξεων:

 • TOUR – εκτομή του προστάτη μέσω της ουρήθρας. Η μέθοδος είναι καλό, γιατί δεν κάνει το cut, και όλοι οι χειρισμοί πραγματοποιούνται μέσω της ουρήθρας. Οι χειρουργοί αφαιρέσετε μέρος ή το σύνολο του προστάτη, μειώνοντας έτσι τη συμπίεση της ουρήθρας και ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της προστατίτιδας;
 • προστατεκτομή είναι μια ανοικτή χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του προστάτη αδένα. Αποτυγχάνει διουρηθρική εκτομή, έχει μια πιο παρατεταμένη περίοδο αποκατάστασης.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της προστατίτιδα;

Αν αγνοήσετε τα συμπτώματα της προστατίτιδας και όχι για την καταπολέμηση της νόσου, η μόλυνση θα εξαπλωθεί σε παρακείμενα όργανα και να προκαλέσει την εμφάνιση των επιπλοκών:

 • vesiculitis;
 • ουρηθρίτιδα;
 • η εμφάνιση αποστημάτων του προστάτη ή σε όργανα που δεν είναι κοντά μας.
 • αρτηριοσκληρωτική αλλαγές του προστάτη αδένα.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μη επεξεργασμένα προστατίτιδα είναι στειρότητας ή καρκινικό μετασχηματισμό του προστάτη ιστών.

Πρόληψη της προστατίτιδας

Για να αποφύγετε δυσάρεστες νόσου, θα πρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση του προστάτη και να υποβάλλονται σε τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

πρόληψη της προστατίτιδας

Επιπλέον, για να μειωθεί ο κίνδυνος θα βοηθήσει μερικούς απλούς κανόνες:

 • το σπορ;
 • αποφεύγοντας την παρατεταμένη καθιστή θέση;
 • τακτική κένωση του προστάτη – ολοκλήρωσε τη σεξουαλική επαφή ή Αυνανισμό;
 • η διαδικασία της σκλήρυνσης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ειδικές ασκήσεις, έμμεση μασάζ του προστάτη και να λάβει ένα κρύο ντους που αποσκοπούν στο καβάλο.

25.10.2018