Προστατίτιδα στους άνδρες — συμπτώματα και θεραπεία

Όχι προστατίτιδα

Προστατίτιδα στους άνδρες μπορεί να διαγνωστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτή η ασθένεια που προκύπτουν από τη μόλυνση και την έναρξη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Τα συμπτώματα της προστατίτιδας είναι μια ξεχωριστή και διαφορετική, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι εντελώς απούσα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συμπτώματα της προστατίτιδας μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως, αλλά μόνο μετά τη μετάβαση της νόσου σε χρόνια μορφή. Γι ' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε και τι για τη θεραπεία της προστατίτιδας.

ΚΟΙΝΆ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΊΤΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΆΝΔΡΕΣ

Φλεγμονή του προστάτη είναι μια ασθένεια που επηρεάζει τους άνδρες, των οποίων η ηλικία υπέρβαση 45 χρόνια. Συχνά παθήσεις του προστάτη αδένα που έχει εκδηλωθεί σε παιδιά 18. Οι πιο κοινές αιτίες:

 • να λοιμώξεις;
 • η στασιμότητα του αίματος στο κάτω μέρος του σώματος, λόγω της καθιστικής ζωής;
 • των γεννητικών οργάνων τραυματισμούς.
Το κάπνισμα αρσενικό με προστατίτιδα

Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην έναρξη της νόσου, καθώς και στην απουσία της κατάλληλης θεραπείας για τη μετάβαση σε χρόνια μορφή. Γι ' αυτό είναι σημαντικό να κάνει μια διάγνωση. Για την έγκαιρη θεραπεία σε μια ιατρική εγκατάσταση πρέπει να γνωρίζουν τα πρώτα σημάδια της προστατίτιδας. Χαρακτηρίζονται από:

 • σταθερή, συχνά άνευ αιτίας αδυναμίας;
 • πονοκέφαλο;
 • δυσκολία στην ούρηση, που συνοδεύεται από έντονο πόνο και κάψιμο που εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος της διαδικασίας *
 • συχνή ούρηση λόγω ατελούς κένωσης της κύστης. Αδύναμη ροή των ούρων και σε μικρές ποσότητες,
 • πλήρης απουσία της ροής των ούρων, λόγω της πίεσης στην ουρήθρα;
 • πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, λεκάνης και της βουβωνικής χώρας περιοχές. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο πόνος εκτείνεται από το καβάλο στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη. Ενώ μπορεί να είναι εντοπισμένη σε ένα συγκεκριμένο τόπο, και να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή της πυέλου;
 • προβλήματα με τη σεξουαλική σας ζωή, συμπεριλαμβανομένων μια πλήρη έλλειψη της λίμπιντο. Στα πρώτα στάδια της στύσης παραμένει η ίδια, αλλά ίσως πρόωρο και αυθόρμητη έκκριση του σπέρματος. Σταδιακά, γίνεται αργή και αδύναμη οργασμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου η εκσπερμάτωση παρουσιαστεί πόνος στο κεφάλι;
 • διαταραχές του νευρικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ευερεθιστότητα, η συνεχής παρουσία του στρες, την επιθετικότητα ή την απάθεια.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε οξεία και χρόνια συμπτώματα μπορεί να αλλάξει. Εμφανίζονται:

 • επίμονο πόνο, το οποίο είναι αιχμηρό και το τράβηγμα στη φύση?
 • κηλίδες αίματος κατά την ούρηση;
 • όλα τα συμπτώματα του πυρετού, συμπεριλαμβανομένων ρίγη, αυξημένη έως 40 βαθμούς θερμοκρασία, εφίδρωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χρόνια προστατίτιδα τα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο κατά την περίοδο της έξαρσης, στο υπόλοιπο του χρόνου η νόσος είναι ασυμπτωματική.

Αν ο χρόνος δεν θεραπεύει την προστατίτιδα, μπορεί να υπάρχουν επιπλοκές με τη μορφή:

 • οξεία κατακράτηση ούρων, η οποία μπορεί να εξαλειφθούν μόνο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής;
 • συνεχώς αναπτυσσόμενες κυστίτιδα;
 • παθήσεις των νεφρών (πυελονεφρίτιδα);
 • απόστημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με χειρουργική επέμβαση;
 • σήψη. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, οδηγεί στο θάνατο;
 • υπογονιμότητα.

Όταν τα πρώτα σημάδια της προστατίτιδας θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε με το ιατρείο και να πάρει δοκιμαστεί. Μόνο μετά από αυτό ο γιατρός να μπορεί να συνταγογραφήσει τη θεραπεία και να συνταγογραφήσει φάρμακα.

Από το να τη θεραπεία της προστατίτιδας

Ως Συμπλήρωμα για τη βασική θεραπεία, οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Οι πιο κοινές μεθόδους:

 1. σπόροι κολοκύθας είναι μια μεγάλη προσθήκη στην βασική θεραπεία. Μέσα στην ημέρα θα πρέπει να τρώτε έως και 35 σπόρους. Για την διευκόλυνσή τους, μπορούν να κονιορτοποιηθούν και να αναμιγνύεται με το μέλι, και στη συνέχεια σε μικρές μπάλες και να πάρει ένα την ημέρα, 30 λεπτά πριν από ένα γεύμα;
 2. φρέσκους χυμούς. Μέσα στην ημέρα πρέπει να πίνετε μέχρι 500 ml. Για τους σκοπούς αυτούς, το καλύτερο αγγούρι ή χυμό καρότου, το οποίο περιέχει πολλά χρήσιμα ιχνοστοιχεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή ως ένα μείγμα.
 3. διάφορα λικέρ με βάση το μέλι. Βοηθά στη μείωση του πόνου και επίσης να μειώσει τη φλεγμονή. Στην οξεία προστατίτιδα, θα πρέπει να λάβει άνθη καλέντουλας, αλογοουρά, elecampane ρίζα, φύλλα τσουκνίδας, φασκόμηλο και μέντα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τρεις κουταλιές της σούπας από το μείγμα ρίχνουμε βραστό νερό, να επιμείνει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες, στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι. Μια μέρα να πίνετε το ένα τρίτο Φλιτζάνι πριν το φαγητό.

Επίσης στο σπίτι σας, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα επώδυνα συμπτώματα της προστατίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας, είναι τα λουτρά με τη χρήση βοτάνων. Πιο συχνά χρησιμοποιείται χαμομήλι, καθώς μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσει τη φλεγμονή που θα βοηθήσει στην ταχεία απελευθέρωση από την ασθένεια.

Πρόσθετη επεξεργασία από λαϊκές θεραπείες είναι επιτρεπτή μόνο μετά από διαβούλευση με έναν ειδικό, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Προσοχή. Αν έχετε οποιαδήποτε σημάδια της ασθένειας θα πρέπει να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να κάνετε στο σπίτι για αυτο-θεραπεία. Μόνο η πλήρης συμμόρφωση με όλες τις συστάσεις του γιατρού και την τακτική φαρμακευτική αγωγή θα σε βοηθήσει να ξεχάσουμε το πρόβλημα για πάντα.

Σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας του προστάτη για προστατίτιδα

Στη διάγνωση της φλεγμονής του προστάτη αδένα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις αιτίες, γιατί μπορεί να δείξει πιο αποτελεσματική θεραπεία της νόσου. Για τη θεραπεία της προστατίτιδας χρειάζεστε μια ολοκληρωμένη. Η θεραπεία θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • με την αποδοχή των ναρκωτικών, και ειδικά οι βιταμίνες, το οποίο στοχεύει στην μείωση του πόνου, την εξάλειψη της φλεγμονής και τα βακτήρια που προκάλεσαν το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • μασάζ;
 • φυσικοθεραπείας;
 • φυσικοθεραπείας;
 • τα παραδοσιακά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων decoctions των φαρμακευτικών βοτάνων.

Μόνο με την πλήρη θεραπεία μπορεί ένας άνθρωπος να απαλλαγούμε από προστατίτιδα και να αποτρέψει την μετάβαση σε μια χρόνια μορφή και την εμφάνιση του προστάτη, που συχνά συνοδεύει αυτή την ασθένεια.

Η πιο κοινή και αποτελεσματική σύγχρονη φυσικοθεραπεία:

 1. η θεραπεία με λέιζερ. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. Ακτίνες, που προέρχονται από το λέιζερ, ενεργούν άμεσα στον προστάτη ιστών και των κυττάρων σε κοντινή απόσταση. Η διαδικασία αυτή εξαλείφει το stasis αίματος, το οποίο είναι ένα από τα αίτια της νόσου;
 2. θεραπεία με την μέθοδο κενού. Κατά τη διάρκεια του κενού επεξεργασία στο σεξουαλικό όργανο είναι εγκατεστημένη μια ειδική συσκευή που τον οδηγεί σε μια κατάσταση σταθερή στύση λόγω της ροής του αίματος. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας της ανέγερσης, και εξαλείφει επίσης στάσιμη διαδικασίες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ουρογεννητικό όργανα. Το καλύτερο είναι να συνδυάσει την κενή επεξεργασία με άλλες μεθόδους φυσική θεραπεία;
 3. η θεραπεία με όζον. Η θεραπεία χορηγείται από ειδικό αλατούχο διάλυμα προγεμισμένη με το όζον. Το υγρό εισάγεται στην ουρήθρα, και φλεγμονή στο σώμα, μέσω του πρωκτού. Η λύση έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη ιστών, βοηθώντας τους να ανακτήσει, και καταστρέφει τα επιβλαβή βακτήρια. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου. Μέσο για τη θεραπεία προστατίτιδα πρέπει να επισκεφθείτε το γραφείο επαγγελματικής 6-10 φορές.
 4. ραδιο-συχνότητας θερμική θεραπεία. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση των υψηλών θερμοκρασιών. Η θετική επίδραση της θερμότητας των εσωτερικών οργάνων έχει αποδειχθεί από πολλά χρόνια πριν. Τώρα η συσκευή και μέθοδος για τη διαδικασία βελτιωθεί. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Κατά τη διάρκειά της, με τη βοήθεια ειδικής συσκευής είναι η θερμική επίδραση στον προστατικό ιστό, προκαλώντας τα κατεστραμμένα κύτταρα καταστρέφονται, και κατέστρεψε όλα τα επιβλαβή μικροχλωρίδας. Με την πάροδο του χρόνου, την αναγέννηση των ιστών του προστάτη;
 5. μασάζ του προστάτη. Το μασάζ είναι μια υποχρεωτική διαδικασία μέσω της οποίας όλοι οι άνθρωποι με την προστατίτιδα. Βοηθά να απαλλαγούμε από στάσιμες διαδικασίες. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν υποστηρίζεται από όλους τους γιατρούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του μασάζ μπορεί να αναπτύξει μια μόλυνση, η οποία θα αυξήσει τη φλεγμονή, το κατεστραμμένο ή νοσούντων ιστών;
 6. η ηλεκτρική διέγερση. Σε αυτή τη διαδικασία του προστάτη αδένα επηρεάζεται από το χαμηλής συχνότητας ρεύμα. Επειδή αυτό μειώνει, για να εξαλειφθεί η στασιμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια της καθιστικής ζωής. Με την πάροδο του χρόνου, η διαδικασία της κυκλοφορίας του αίματος βελτιώνεται, το οποίο βοηθά στο να απαλλαγούμε από την ασθένεια.

Προσοχή. Όλες οι θεραπείες θα πρέπει να χορηγείται μόνο από γιατρό μετά από να περάσει όλες τις δοκιμές, και η προσωπική συνέντευξη.

Θεραπεία προστατίτιδα είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά του γιατρού και του ασθενούς. Μόνο η αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων που θα σας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη νόσο. Για την αποτροπή της επανάληψης πρέπει να τηρούν τις αρχές της δραστήριο τρόπο ζωής και την υγιεινή διατροφή.

29.06.2020