Χρόνια προστατίτιδα-αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

Η χρόνια προστατίτιδα είναι μια παρατεταμένη φλεγμονή του προστάτη αδένα, που οδηγεί σε διαταραχή της μορφολογίας και της λειτουργίας του προστάτη. Η χρόνια προστατίτιδα εκδηλώνεται prostatic τριάδα πόνο στην περιοχή της πυέλου και των γεννητικών οργάνων, διαταραχές της ούρησης, σεξουαλικές διαταραχές. Διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας περιλαμβάνει ψηλάφηση του αδένα, μελέτη για την προστατική έκκριση, υπερηχογράφημα, uroflowmetry, σε βελόνα βιοψία του προστάτη. Σε χρόνια προστατίτιδα δείχνει συγκρότημα ιατρική, φυσιοθεραπεία, μασάζ του προστάτη, την ενστάλαξη οπίσθια ουρήθρα. Η χειρουργική θεραπεία συνιστάται σε περίπλοκες μορφές της χρόνιας προστατίτιδας.

Η χρόνια προστατίτιδα

η χρόνια προστατίτιδα

Η χρόνια προστατίτιδα είναι η πιο κοινή ανδρική νόσος: περίπου 50% των ανδρών υποφέρουν από κάποια μορφή φλεγμονής του προστάτη. Η χρόνια προστατίτιδα συχνά επηρεάζει τους άνδρες ηλικίας 20 έως 40 ετών, κατά την περίοδο της μέγιστης σεξουαλική και αναπαραγωγική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανίχνευση και θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας στην ουρολογία είναι να γίνει όχι μόνο ιατρική αλλά και την κοινωνική πτυχή.

Ταξινόμηση της χρόνιας προστατίτιδας.

Σύμφωνα με τη σύγχρονη ταξινόμηση των προστατίτιδα αναπτύχθηκε το 1995, διακρίνουμε 3 κατηγορίες της νόσου:

  • I. Οξεία προστατίτιδα.
  • II. Η χρόνια προστατίτιδα είναι βακτηριακής προέλευσης.
  • III. Η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα Γένεση/χρόνιο πυελικό Σύνδρομο πόνου – ένα σύνδρομο που δεν σχετίζεται με εμφανή τα σημάδια της λοίμωξης και συνέχισε 3 μήνες ή και περισσότερο.
  • III χρόνια προστατίτιδα με φλεγμονώδη συνιστώσα (ανίχνευση του προστάτη έκκριση λευκών αιμοσφαιρίων και των μολυσματικών παραγόντων);
  • ΙΙΙ Β χρόνιας προστατίτιδας με φλεγμονώδη συνιστώσα (λευκοκυττάρων και των παθογόνων στην προστατική έκκριση).
  • IV. Ασυμπτωματική χρόνια προστατίτιδα (παράπονα στον προσδιορισμό των λευκοκυττάρων στο μυστικό του προστάτη).

Με την παρουσία των μολυσματικών συστατικών μιλάμε για βακτηριακή (μόλυνση) η χρόνια προστατίτιδα * απουσία παθογόνων μικροβιακών οργανισμών – μη βακτηριακή (εκτός contagione) προστατίτιδα. Πιστεύεται ότι το 90-95% όλων των περιπτώσεων υπάρχει μια μη-βακτηριακή χρόνια προστατίτιδα και μόνο 10-5% είναι βακτηριακή.

Τα αίτια της χρόνιας προστατίτιδας.

η χρόνια προστατίτιδα τα συμπτώματα

Η αιτιολογία και η παθογένεια της χρόνιας βακτηριακής προστατίτιδας είναι συνδεδεμένες με οποιαδήποτε λοίμωξη του προστάτη παρακάτω τρόπους: προς τα πάνω (μέσω της ουρήθρας), προς τα κάτω (όταν παλινδρόμηση μολυσμένων ούρων από την κύστη), αιματογενής (αίμα αυτοκινητόδρομους) ή lymphogenous (για τη λεμφατικοη συλλέκτες). Πιο uropathogens είναι το E. coli, Klebsiella, Proteus, Staphylococcus, Enterococcus, CORINE, μύκητες, παράσιτα και ιούς παθογόνα. Μαζί με την μη ειδική χλωρίδα, την ανάπτυξη της χρόνιας προστατίτιδας μπορεί να λάβει μέρος πράκτορες ειδική ουρηθρίτιδα (χλαμύδια, Μυκόπλασμα, γονόκοκκο, Τριχομονάδες, Gardnerella).

Ωστόσο, για την ανάπτυξη της χρόνιας προστατίτιδας δεν είναι τόσο πολύ για την παρουσία και τη δραστηριότητα των μικροοργανισμών ως μέλος των οργάνων της πυέλου και την κυκλοφορία τους, η παρουσία του συνδυασμού, το επίπεδο των προστατευτικών μηχανισμών.

Ως εκ τούτου, η εμφάνιση της χρόνιας προστατίτιδας μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά από παράγοντες. Πρώτα απ ' όλα, τις ουρολογικές παθήσεις, πυελονεφρίτιδα, κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, στένωση της ουρήθρας, increatos μέχρι το τέλος της οξεία προστατίτιδα, ορχίτιδα, επιδιδυμίτιδα κ. λπ. Μικροβιακή etiologist μπορεί να μπει στον προστάτη από μακρινές εστίες μόλυνσης, για παράδειγμα, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα, της τερηδόνας, της χρόνιας βρογχίτιδας, πνευμονία, πυόδερμα, κ. λπ. Προδιαθέτουν σε χρόνια φλεγμονή, τοπικές και Γενικές υποθερμία, υπερθέρμανση, μείνετε σε ένα υγρό περιβάλλον, κόπωση, κακή διατροφή, σπάνια ούρηση, κ. λπ.

Η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα είναι συνήθως συνδέονται με συμφορητική (συμφορητική) φαινόμενα του προστάτη που προκαλείται από την στάση της φλεβικής κυκλοφορίας τα όργανα της πυέλου και μειωμένη παροχέτευση acini του προστάτη. Τοπική obstructio προκαλεί υπερχείλιση των αιμοφόρων αγγείων του προστάτη με αίμα, πρήξιμο των ατελής κένωση των εκκρίσεων, παραβίαση των εμποδίων, την εκκριτική, μηχανή, συσταλτικές λειτουργία του αδένα.

Συμφορητική αλλαγές γενικά προκαλείται από παράγοντες συμπεριφοράς, η μακροχρόνια σεξουαλική στέρηση, την άσκηση, διακοπή ή παρατεταμένη σεξουαλική δραστηριότητα, η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα, η έλλειψη άσκησης, η παρατεταμένη καθιστική, χρόνιας δηλητηρίασης (αλκοόλ, νικοτίνη, ναρκωτικά), επαγγελματικός κίνδυνος (δόνηση). Για την ανάπτυξη του χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα προδιαθεσικοί παθολογία των οργάνων της πυέλου και των νευρικών δομών τους νεύρωση (π. χ., τραυματισμό του νωτιαίου μυελού), αδενώματος του προστάτη, αιμορροΐδες, δυσκοιλιότητα, androgenodeficiency, κ. λπ. λόγους.

Τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας.

Η χρόνια προστατίτιδα εκδηλώνεται με τοπική και Γενικά συμπτώματα. Τοπικές εκδηλώσεις ανήκει prostatic τριάδα, που χαρακτηρίζεται από άλγος, δυσουρία και η σεξουαλική δυσλειτουργία. Πόνο στη χρόνια προστατίτιδα είναι μια συνεχής πόνος στη φύση, εντοπισμένη στο περίνεο, στα γεννητικά όργανα, υπερηβική, στη βουβωνική χώρα. Σύνδρομο πόνου αυξάνεται στην αρχή και στο τέλος της ούρησης, με πόνο που ακτινοβολεί στην βάλανο του πέους, το όσχεο, το ιερό οστό, το ορθό. Ο πόνος μπορεί να αυξηθεί μετά τη σεξουαλική επαφή ή σε σχέση με την μακροχρόνια αποχή, να αποδυναμώσει ή να ενισχύσει μετά τον οργασμό, για να γίνει πιο έντονη κατά τη στιγμή της εκσπερμάτωσης.

Η ένταση του πόνου, σύνδρομο χρόνιας προστατίτιδας διαφέρει από την ταλαιπωρία να Εκφράσω ότι παραβιάζουν τον ύπνο και την απόδοση εκδηλώσεις. Πόνος με περιορισμένη εντοπισμό του ιερού οστού είναι συχνά θεωρείται ως οσφυαλγία ή ισχιαλγία, σε σχέση με έναν ασθενή μακρά θεραπεία χωρίς ιατρική βοήθεια.

η χρόνια προστατίτιδα θεραπεία

Ούρηση σε χρόνια προστατίτιδα και επώδυνη μάθησης. Ενώ μπορεί να υπάρχει μια δυσκολία στην αρχή miscet, εξασθένηση ή διακοπή της ροής των ούρων, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης, συχνή νυχτερινή ούρηση, κάψιμο στην ουρήθρα. Στα ούρα σε χρόνια προστατίτιδα μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία των πλωτών νήματα. Μετά από μια μετακίνηση εντέρων ή η σωματική άσκηση της ουρήθρας εμφανίζονται κατανομή , λόγω της μείωσης στον τόνο του προστάτη. Σε χρόνια προστατίτιδα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, αίσθημα κρύου ή υπερβολική εφίδρωση στον καβάλο, ένα τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος, που συνδέεται με τη στασιμότητα της κυκλοφορίας του αίματος.

Η χρόνια προστατίτιδα συνοδεύεται από σοβαρές διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας. Φαινόμενα gipotenzia μπορεί να επιδείνωση, επώδυνη στύση, η παρατεταμένη και συχνή νυχτερινή στύση, δυσκολία ή πρόωρη εκσπερμάτωση, απώλεια της λίμπιντο (μειωμένη λίμπιντο), διαγράφονται οι οργασμοί Hematospermias, υπογονιμότητα. Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι πάντα δύσκολο έμπειρος άνθρωπος, που οδηγεί σε ψυχο-συναισθηματικές διαταραχές, νεύρωση και κατάθλιψη, ακόμα πιο επιδεινώσει τη σεξουαλική λειτουργία.

Έξαρση της χρόνιας προστατίτιδας συνοδεύεται από μια μικρή αύξηση στην θερμοκρασία του σώματος και την υποβάθμιση της υγείας. Γενική κατάσταση στη χρόνια προστατίτιδα χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευερεθιστότητα, λήθαργος, ανησυχία, κόπωση, απώλεια της όρεξης, διαταραχές του ύπνου, μειωμένη ικανότητα προς εργασία, δημιουργική και τη σωματική δραστηριότητα.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ασθενών με χρόνια προστατίτιδα τα συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, με αποτέλεσμα αργά η θεραπεία για τον ουρολόγο. Η μακρά διάρκεια της χρόνιας προστατίτιδας μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη από ανικανότητα, vesiculitis, epididymoorchitis, ανδρική υπογονιμότητα, ακράτεια, σχηματισμό πέτρας, κύστεις του προστάτη αδένα, σκλήρυνση του προστάτη, την ανάπτυξη αδενώματος και καρκίνου του προστάτη.

Διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας.

Απαραίτητη για τη διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω ολοκληρωμένο εργαστήριο και καθοριστική εξέταση. Αρχική εξέταση για ύποπτα χρόνιας προστατίτιδας περιλαμβάνουν την αποσαφήνιση των ανάμνηση και καταγγελιών, τη διενέργεια εξωτερικού ελέγχου από τα γεννητικά όργανα για την απαλλαγή, βλάβες, ερεθισμούς, δακτυλική εξέταση του προστάτη με σκοπό να προσδιορίσει το σχήμα, τα όρια, συνέπεια, ευαισθησία στο στήθος.

Για να προσδιορίσετε τις δομικές και λειτουργικές αλλαγές του προστάτη εμφανίζεται να κρατά υπερηχογράφημα του προστάτη (TRUS). Σημαντικές μεθόδους για τη διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας είναι η μελέτη του μυστικού του προστάτη, ανάλυση ούρων, βακτηριολογική εξέταση παπανικολάου από την ουρήθρα και ούρων, 3 φλιτζάνια δείγματα ούρων, PCR και REEF μελέτη ξύσιμο σε παθογόνα λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων, προσδιορισμός του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).

Κλινικά σημαντική η χρόνια προστατίτιδα είναι η ανίχνευση, η ανάλυση των αιτιολογικών παραγόντων της χλαμυδίωση, mycoplasmosis, έρπης, κυτταρομεγαλοϊός, trichomoniasis, βλεννόρροια, καντιντίαση, και μη ειδική βακτηριακή χλωρίδα. Το φράχτη προστατική έκκριση σε μελέτες που διεξήχθησαν μετά την ούρηση και μασάζ του προστάτη. Τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας είναι η αύξηση του αριθμού των κυττάρων στο οπτικό πεδίο, τη μείωση του αριθμού των λεκιθίνη σε κόκκους, η παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών.

Σε Γενική ανάλυση ούρων στη χρόνια προστατίτιδα μπορεί να δείξει πυουρία, πυουρία, erythrocyturia. Βακτηριολογική καλλιέργεια ούρων βοηθά να προσδιορίσουμε το βαθμό και τη φύση της βακτηριουρία. Με αναπαραγωγικές διαταραχές δείχνει μια μελέτη του σπέρματος και MAR test.

Ο βαθμός και προκαλεί την κένωση της κύστης σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ουροδυναμικό μελέτες (uroflowmetry, cystometry, profilometry, ηλεκτρομυογραφία). Χρησιμοποιώντας δεδομένα από μελέτες χρόνιας προστατίτιδας μπορεί να διαφοροποιηθεί από το στρες ακράτεια, νευρογενής κύστη, κ. λπ. Όταν η αιματουρία, Hematospermias, αποφρακτική ούρηση ενδοσκοπική εξέταση ουρηθροσκόπηση, και κυστεοσκόπηση. Για την εξάλειψη του αδενώματος και καρκίνου του προστάτη απαιτεί τον προσδιορισμό του PSA, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια βιοψία του προστάτη με την μορφολογική μελέτη των ιστών.

η χρόνια προστατίτιδα στάδιο

Θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας

Η χρόνια προστατίτιδα θεραπεία δύσκολο, αλλά να θυμάστε ότι η ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι εφικτή και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση του ασθενή, την επικαιρότητα και την έφεσή του στο ειδικό για την τήρηση όλων των απαιτήσεων από τον ουρολόγο. Ο στυλοβάτης της θεραπείας της χρόνιας βακτηριακής προστατίτιδας αντιμικροβιακή θεραπεία είναι σύμφωνα με αντιβιοτικά για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή Μσαφ διορίζονται, να χαλαρώσετε τους μυς του προστάτη, η αποκατάσταση της ουροδυναμικής και εκροή προστατική έκκριση δείχνει υποδοχή-adrenoblokatorov.

Με στόχο τη βελτίωση της αποστράγγισης του προστάτη, την τοπική μικροκυκλοφορία και τον μυϊκό τόνο πραγματοποιήθηκε πορεία από το θεραπευτικό μασάζ του προστάτη. Ένα μασάζ του προστάτη αδένα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την κατανομή του όχι λιγότερο από 4 σταγόνες την προστατική έκκριση. Προστάτη μασάζ αντενδείκνυται σε οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, απόστημα του προστάτη, αιμορροΐδες, τις πέτρες του προστάτη, του ορθού σχισμές, υπερπλασία και τον καρκίνο του προστάτη.

Για την ανακούφιση από τον πόνο σύνδρομο χρόνιας προστατίτιδας μπορεί να συνιστάται paraprostatic αποκλεισμός, ο βελονισμός. Σημαντικό στη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας παίζει φυσικοθεραπείας διορισμό των φαρμακευτικών ηλεκτροφόρηση, υπέρηχος, φωνοφόρεση, μαγνητική θεραπεία, λέιζερ magneticam illic, inductometer, λασποθεραπεία, SMT, καυτό λουτρό ισχίο θερμοκρασία 40 – 45°C, κλύσματα με υδρόθειο και μεταλλικά νερά, την ενστάλαξη μέσα στην ουρήθρα.

Με την ανάπτυξη των επιπλοκών που σχετίζονται με την χρόνια προστατίτιδα χειρουργική θεραπεία: η αφαίρεση των στενωμάτων της ουρήθρας; TUR του προστάτη ή προστατεκτομή, όταν κατά πλάκας προστάτη; διουρηθρική εκτομή της κύστης με σκλήρυνση κατά πλάκας από το λαιμό του, παρακέντηση και παροχέτευση κύστεων και αποστημάτων του προστάτη; circumcisio με φίμωση που προκαλείται από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, κλπ.

Πρόληψη της χρόνιας προστατίτιδας.

Πρόληψη της χρόνιας προστατίτιδας απαιτεί συμμόρφωση με την υγιεινή των γεννητικών οργάνων, η έγκαιρη θεραπεία του ουρογεννητικού και extragenital λοιμώξεις, ομαλοποίηση της κανονικότητας σεξουαλική ζωή, επαρκή φυσική δραστηριότητα, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, έγκαιρη εκκένωση της κύστης.

Για να αποφύγετε την επανεμφάνιση της χρόνιας προστατίτιδας απαραίτητη δυναμική ελέγχους ανδρολόγος (ουρολόγος), τις προληπτικές μαθήματα φυσιοθεραπείας, πολυβιταμίνες, ανοσοτροποποιητικά, με εξαίρεση την υποθερμία, την υπερθέρμανση, το στρες, οι κακές συνήθειες.

28.10.2018