Πώς να τη θεραπεία προστατίτιδα στους άνδρες — συμβουλές και συμβουλές

Προστατίτιδα είναι μια περίπλοκη και πολύ λεπτό ζήτημα για κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα ντροπαλός και φοβάται αυτή τη διάγνωση, ως εκ τούτου, να αναβάλει την επίσκεψη στο γιατρό. Αλλά πρέπει να θυμηθείτε ότι όσο πιο νωρίς αρχίζει η θεραπεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα και πολλά χρόνια να ζήσει μια γεμάτη ζωή. Θεραπεία της προστατίτιδας απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα της νόσου και να αποφευχθούν επιπλοκές, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να μην αυτοθεραπείας.

διάγνωση της προστατίτιδας

Διάγνωση της προστατίτιδας

Πριν ξεκινήσετε για τη θεραπεία της προστατίτιδας που κάθε άντρας πρέπει να ελέγχονται. Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να προσδιορίσετε την αιτία και τη μορφή της νόσου. Διάγνωση συνήθως δεν προκαλεί δυσκολίες για τον ουρολόγο, έτσι η πιθανότητα ρύθμιση εσφαλμένη διάγνωση και συνταγογράφηση εσφαλμένη θεραπεία είναι αμελητέα.

Διαγνωστικές διαδικασίες για προστατίτιδα, να λάβει κάποια ενόχληση και δυσφορία για τον ασθενή, αλλά χωρίς αυτούς, δυστυχώς, αδύνατο.

Μετά τη συλλογή το ιστορικό του ασθενούς και τη Γενική εξέταση ο ουρολόγος εκτελεί μια δακτυλική εξέταση του προστάτη και τη λήψη το μυστικό του αδένα για ανάλυση. Στην οξεία μορφή της νόσου, αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο την ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά και πόνο. Η προστατική έκκριση αποστέλλεται στο εργαστήριο για ανάλυση, η οποία επιτρέπει να καθοριστεί μια μορφή της νόσου (λοιμώδη προστατίτιδα ή abacterial). Εάν το βιολογικό υλικό που έχει εντοπιστεί ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου, καθορίζει την ευαισθησία στα αντιβιοτικά, το οποίο αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και μπορεί να συντομεύσει τη διάρκειά της.

Εάν είναι απαραίτητο, το δάχτυλο εξέταση συμπληρώνεται από την υπερηχητική εξέταση του προστάτη αδένα η οποία σας επιτρέπει να απεικονίσει και να καθορίσει με ακρίβεια την κατάστασή του. Υπερηχογράφημα του προστάτη μπορεί να εκτελεστεί με δύο τρόπους: διακοιλιακό (μέσω του κοιλιακού τοιχώματος) και διορθικό (μέσω του ορθού).

Διακοιλιακό μέθοδος δεν προκαλεί στον ασθενή οποιαδήποτε ταλαιπωρία, αλλά κατατοπιστική και είναι πολύ κατώτερη από την δεύτερη μέθοδο. Με αυτή την πρόσβαση, ο γιατρός μπορεί να καθορίσει τις παραμέτρους των αδένων, αλλά για να αποκτήσει δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του προστάτη είναι αδύνατο. Παρ ' όλα αυτά, το Διακοιλιακό μέθοδος χρησιμοποιείται για protegendo διάγνωση.

Διορθικό υπερηχογράφημα (TRUS) του προστάτη είναι μια πολύ κατατοπιστική μέθοδο της εξέτασης, επειδή ο υπερηχητικός μετατροπέας χωρίζεται από τον ιστό του προστάτη αδένα μόνο, η φύσιγγα του ορθού. Χάρη στις σύγχρονες συσκευές, αυτή η διαδικασία είναι ελάχιστη ταλαιπωρία για τον ασθενή, και η χρήση υψηλής συχνότητας μετατροπέων επιτρέπει στο γιατρό να δει ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές στη δομή του προστάτη ιστών.

Μια εξέταση αίματος PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο)

προστάτη μασάζ

Ειδικό προστατικό αντιγόνο – μια ουσία που παράγεται από τον αδένα του προστάτη, ενώ αυξάνει τα επίπεδα στο αίμα, ο γιατρός μπορεί να υποπτεύονται την ασθένεια του προστάτη, συμπεριλαμβανομένης της προστατίτιδας. Φυσιολογική τιμή του PSA είναι 4 ng/ml. μια εξέταση αίματος είναι όχι μόνο διαγνωστική μέθοδο διαλογής (που συστήνεται κάθε χρόνο για να λάβει μια δοκιμή για τους άνδρες άνω των 50), αλλά επίσης βοηθά το γιατρό να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας των παθήσεων του προστάτη.

Θεραπεία της προστατίτιδας

Η θεραπεία της οξείας προστατίτιδας και οξεία έξαρση της χρόνιας μορφές της νόσου πραγματοποιείται σύμφωνα με παρόμοια συστήματα. Με την κατάλληλη θεραπεία οδηγεί σε πλήρη θεραπεία της οξείας προστατίτιδας ή να επιτευχθεί μακροχρόνια ύφεση στη χρόνια μορφή της νόσου.

Η θεραπεία με αντιβιοτικά

Επιλογή φάρμακα εγκεκριμένα για τη θεραπεία της προστατίτιδας, πρέπει να γίνεται από το γιατρό με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών. Εσφαλμένα ορίζεται η θεραπεία με αντιβιοτικά μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ανθεκτικότητας του παθογόνου που προκαλεί προστατίτιδα, στα φάρμακα, η οποία θα περιπλέξει πολύ την περαιτέρω θεραπεία και μπορεί να συμβάλει στη μετάβαση από την οξεία προστατίτιδα η χρόνια μορφή. Αν ο ασθενής λίγο πριν από την έναρξη της θεραπεία της προστατίτιδας έχουν πάρει καθόλου αντιβιοτικά για κάποια άλλη πάθηση, είναι απαραίτητο να ενημερώσει το γιατρό.

Μια πορεία των αντιβιοτικών για προστατίτιδα μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από 2-3 εβδομάδες, αλλά να κοπεί απότομα όταν ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι αδύνατο, και να μειώσει τη δόση του το ειδικό φάρμακο, και να αλλάξει το σύστημα από την παραλαβή του.

Θεραπεία αποτοξίνωσης και λήψη αναλγητικών μπορεί να είναι αναγκαία σε σοβαρές οξεία προστατίτιδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η θεραπεία πραγματοποιείται σε νοσοκομείο.

Τοπική θεραπεία

Φυσική θεραπεία

Φυσιοθεραπεία βελτιώνει τροφικών ιστών του προστάτη και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες μεθόδους φυσιοθεραπείας: διορθικό μικροκυμάτων υπερθερμία, diadynamophoresis, θεραπεία με λέιζερ, υπέρηχος φωνοφόρεσης.

Κεριά για προστατίτιδα

κεριά στη θεραπεία της προστατίτιδας

Υπόθετα του ορθού για τη θεραπεία της προστατίτιδας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, διότι περιέχουν ενεργά συστατικά που έρχονται σε εστίαση της φλεγμονής σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Κεριά μπορεί να περιέχει αντισπασμωδικό, αντιμικροβιακή, αναλγητική και αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες. Η χρήση τους είναι συχνά συνιστάται από το γιατρό και για την πρόληψη των παροξύνσεων της χρόνιας προστατίτιδας.

Πιο δημοφιλή υπόθετα του ορθού με πρόπολη, και ιπποφαές Ichthyol κεριά και τα υπόθετα, τα οποία περιλαμβάνουν πεπτίδια που εξάγεται από τον προστάτη.

Προστάτη μασάζ

Η διαδικασία αυτή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη θεραπεία της προστατίτιδας. Χάρη σε αυτήν, έχει συσσωρεύσει στον προστάτη αδένα, το μυστικό που συμπιέζονται για, και, στη συνέχεια, ανεξάρτητα αποβάλλονται μέσω της ουρήθρας. Επιπλέον, προστάτη μασάζ βελτιώνει την παροχή αίματος στους ιστούς των αδένων που αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών και τοπική θεραπεία.

Η διεξαγωγή του προστάτη μασάζ στην οξεία φάση της φλεγμονής αντενδείκνυται, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση της λοίμωξης. Η διαδικασία εκτελείται με την καθίζηση της οξεία φλεγμονώδη φαινόμενα. Δυστυχώς, αυτή η θεραπεία δίνει πολλούς ασθενείς, η σωματική και ηθική ταλαιπωρία, αλλά να την αρνηθεί, δεν είναι ακόμα αξίζει τον κόπο.

Διόρθωση της ασυλίας

Ενίσχυση της ανοσίας, απαιτείται για κάθε ασθενή που πάσχουν από φλεγμονώδεις παθήσεις του προστάτη. Η καλή ανοσολογική κατάσταση του σώματος θα βοηθήσει να αποφευχθεί η ανάπτυξη χρόνιες μορφές της νόσου. Οι ασθενείς ενθαρρύνονται την ενίσχυση της αντίστασης του οργανισμού στις ασθένειες χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους (σκλήρυνση, η σωματική δραστηριότητα στον καθαρό αέρα), φυσικό ανοσοτροποποιητικά (λεμονόχορτο, Echinacea, Eleutherococcus, ginseng), και το συνθετικό πολυβιταμινούχο συγκροτήματα.

Χειρουργική θεραπεία της προστατίτιδας είναι απαραίτητο σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν ένα απόστημα του προστάτη ή στένωση (στένωση της ουρήθρας.

διαβούλευση με το γιατρό

Επιπλέον φαρμακευτική θεραπεία των ατόμων που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και την εξάλειψη των παραγόντων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οξείας ή της επιδείνωσης της χρόνιας προστατίτιδας. Είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η υποθερμία, να αρνούνται από το αλκοόλ και κάνουν καθιστική ζωή. Νέοι άνδρες που οδηγούν ενεργή σεξουαλική ζωή σας, αποφύγετε τις λοιμώξεις που μεταδίδονται σεξουαλικά, με τη χρήση αντισύλληψης φραγμού (προφυλακτικό).

Σε τι γιατρό να απευθυνθώ

Προστατίτιδα θεραπεία ουρολόγο. Η ανίχνευση του παθογόνου παράγοντα που προκάλεσε τη φλεγμονή, η πιθανή διαβούλευση με την venereologist'. Πρόσθετη βοήθεια στην θεραπεία της νόσου μπορεί να έχουν έναν φυσιοθεραπευτή και ανοσολόγος.

28.10.2018